közlekedés

2021.11.16. 16:00

Jelzőlámpa és traffipax lassítja le az autósokat

G. L.

Ideiglenes forgalomirányító lámpát helyeznek ki Kaposfüreden az iskolai gyalogátkelőhöz – tájékoztatta lapunkat Nagy Attila, a városrész képviselője. Hozzátette: legkésőbb december közepéig a lámpa mellett két sebességmérőt is telepítenek a bejövő, forgalmasabb egyenes szakaszokra.

– A lámpát a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő (NIF) Zrt. biztosítja, a traffipaxok tízmillió forintot meghaladó költsége pedig önkormányzati költségvetésből valósul meg – mondta el Nagy Attila.

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla, augusztusban egy összesen tizenhárom kérdésből és javaslatokból álló kérést vittek be a kaposvári városházára a kaposfürediek, amelyet 690-en írtak alá. A dokumentumban szerepelt kéréseik egy része meg is valósult.

A Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. tájékoztatása szerint a 67-es út kaposfüredi szakaszának teljes bővítése várhatóan 2023 tavaszán fejeződik be, addig kérik a helybéliek türelmét a megnövekedett forgalom miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!