Sport

2010.01.24. 18:55

Egy játszmát a Veszprémnek ajándékoztak

Sok(k) volt a heti három tétmérkőzés – csütörtökön Szlovéniában lép majd fel a Diamant Kaposvár csapata.

Fenyő Gábor

Veszprém RC–Diamant Kaposvár
1–3 (–15, –22, 23, –22)

Ezúttal két center maradt ki a Diamant Kaposvár keretéből: a válogatott Kovács Zoltán mellett Csoma Krisztián, s a fiatal feladó, Kaszap Tamás sem került pályára Veszprémben.

– Jó adag igazság van abban, hogy a kötelező győzelmek a legnehezebbek – mondta a vasárnapi veszprémi fellépés után Földvári Péter, a Diamant Kaposvár 11-szeres bajnok és 12-szeres férfi röplabdacsapatának technikai vezetője. – Fáradtan játszottunk, hiányzott a kellő átütőerő; a nyitásaink sem voltak annyira hatékonyak. A teljes képhez tartozik, hogy hideg volt a veszprémi csarnokban, s a világítással is gondok voltak.A folytatásban talán már rendes edzésekre is lesz lehetőség; a következő hetekben ugyanis a társaság a heti három tétmeccsről „átáll” a heti kettőre. A Közép-európai Ligában összesen még négy fellépés vár a Diamant Kaposvárra – csütörtökön este a 2006-ban Élcsapatok Európa Kupáját nyert, Bajnokok Ligája-résztvevő szlovén ACH Volley Bled vendégei lesznek, vasárnap 18 órakor pedig a horvát HAOK Mladost Zagreb lép fel a somogyi megyeszékhelyen –, majd rá egy hétre (egészen pontosan kedden és pénteken) magyar bajnokik következnek. Február 17-e és 19-e között Kecskeméten a Magyar Kupa négyes fináléjában lesz érdekelt a csapat, ahol az elődöntőben a Szolnokkal találkozik majd.

Veszprém, 150 néző. V. : Ujházi, Katona.
Veszprém RC: Puspán (3), Horváth Sz. (2), Seck (2), Nagy A. (9), Czintula (16), Tóth T. (14). Csere: Szabó G. (liberó), Németh E. (13), Dolgos (–), Kraml (–). Játékosedző: Szabó Gábor.
Diamant Kaposvár: Koch (4), Nagy J. (8), Bánhegyi (6), Hoboth (5), Skorics (15), Németh F. (23). Csere: Dömötör (liberó), Szabó A. (–), Laszczik (–), Schulcz (9), Kántor (11). Vezetőedző: Zarka Péter.

Ezek is érdekelhetik