Sport

2013.09.07. 19:06

Szorossá tették Szécsiék, de a Szolnok négy góllal jobb volt

Az előző bajnokság ezüstérmese ellen kezdte meg idei szereplését a Kaposvári VK. A nyáron megerősödött somogyiak becsülettel küzdöttek, s többször is megszorongatták a Tisza-partiakat, de végül négy góllal alulmaradtak.

Klein Péter

A végső győzelemre is esélyes Szolnok egy hét leforgása alatt kétszer látogatott a somogyi megyeszékhelyre. Egy héttel ezelőtt, a Magyar Kupában, hét góllal diadalmaskodtak az alföldiek. A bajnoki nyitányon szerettek volna szorosabb eredmény elérni a hazaiak, azonban nem így kezdődött a mérkőzés. Mitrovics duplájával, s Hosnyánszky találatával három góllal léptek el a vendégek. A negyed vége előtt Kovács és Berta is betalált hazai részről, s így már csak kettő volt közte. A második negyedben Kovács Olivér duplázott, s ezzel egyenlítettek a somogyiak. Ezt követően ismét beindultak a vendégek, s a félidő vége előtt ötgólos fórban voltak.A fordulást követően ismételten a hazaiak pillanatai következtek. Dőry és Kincses is feliratkozott a gólszerzők közé. Utóbbi első találatát jegyzete kaposvári színekben.
– Jó teljesítményt nyújtott, hiszen ötméterest és kiállításokat is kiharcolt – mondta az új igazolásról Fekete Szilveszter, a Kaposvári VK vezetőedzője. – Volt egy szerencsétlen passza hátul, ami egy kicsit levon a sikereiből, de örülünk, hogy góllal mutatkozott be. Pozitív az összkép vele kapcsolatban.

Az utolsó játékrészre négygólos vendég előnnyel fordultak a csapatok. Talán ez az etap hozta a mérkőzés legkiegyenlítettebb játékát. Fej-fej mellett haladtak a felek, s végül 3–3-as döntetlennel zárták a játékrészt.
A hazaiak becsülettel küzdöttek, kiszolgálták a szépszámú közönséget, amely végül vastapssal jutalmazta a kedvencek produkcióját.

Kaposvári VK–Szolnoki Dózsa 9–13 (2–4, 2–5, 2–1, 3–3)
Kaposvár, Virágfürdő, 100 néző. V.: Dodog, Horváth Cs.

KVK: Szécsi – Kovács O. (3), Berta (2), Dőry (1), Kutasi, Juhász-Szelei (1), Benic. Csere: Horváth B., Szilvasán (1), Prikidánovics, Kincses (1), Dobos, Gros, Lajkó. Vezetőedző: Fekete Szilveszter.

Szolnok: Decker A. – Gocic, Hosnyánszky (1), Vörös, Aleksics (3), Mitrovics (6), Török (1). Csere: Tóth P., Kalmár, Mohi, Jansik D. (1), Pásztor (1), Nagy R., Lévai. Vezetőedző: Kovács István.
Gól emberelőnyből: 7/5, ill. 5/4.
Gól ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

Fekete Szilveszter: – Reálisnak mondható az eredmény, hiszen a Szolnok azért jobb csapat. Amikor megrázták magukat, mindig sikerült ellépniük. Az, hogy tudtunk utánuk kapaszkodni, jó jel. Kaptunk elég buta gólokat, amiket könnyű lett volna kiküszöbölni. Még mindig nem vagyunk komplettek. Örültem, hogy sikerült 4–4-re feljönnünk a második negyedben, de ekkor összeszedték magukat a vendégek. A harmadik negyedet pedig már mi hoztuk. Bíztam abban, hogy szoros meccs lesz, s nem tudnak a szolnokiak tízzel meglógni. Ami bíztató, hogy jó iramú találkozó volt, s a Szolnok nem tudott felülkerekedni, s ők is ugyanúgy elfáradtak az összecsapáson, mint mi.

Kovács István
: – Az előző héthez képest megint más felfogásban vezették a játékvezetők a mérkőzést. Nagyon nehezen lehet ehhez alkalmazkodni. A sikerünk nem volt kétséges, hiszen a meccs elején gyorsan vezetést szereztünk. Elégedett vagyok a látottakkal, hiszen Kis Gábor és Vámos Márton nélkül utaztunk el Kaposvárra. Küzdelmes mérkőzés volt. Egy pillanatig sem aggódtam, bár az idei Kaposvárt jobb csapatnak ítélem meg, mint a tavalyit. 

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!