Sport

2014.04.18. 16:21

Kapust cserél a Csurgó: Mijatovics váltja Wyszomirskit

A szezon végén távozik az élvonalbeli férfikézilabda-bajnokságban szereplő Csurgói KK egyik alapembere, Piotr Wyszomirski. A lengyel válogatott kapust a montenegrói nemzeti együttes elsőszámú hálóőre, Rade Mijatovics váltja a somogyi együttesnél.

Sonline

Gyorsan megtalálta a szezon végén távozó lengyel hálóőr helyettesét a Csurgói KK szakmai stábja. A helyi szurkolók hamar szívükbe zárták a szezon végén távozó lengyel kapuvédőt, aki két idény után int búcsút a somogyi városnak. Az eltelt időszakban elévülhetetlen érdemeket szerzett a csurgói csapat sporttörténelminek nevezhető sikereiben. Wyszomirski 2012 nyarán csatlakozott a csurgóiakhoz, s hamar kiderült, hogy „nagy halat” fogtak a klub elöljárói. A mutatott teljesítménye után nem is volt meglepetés, hogy az egy esztendőre érvényes kontraktust újabb egy évre közös megegyezéssel meghosszabbították a felek.

Wyszomirski ázsiója folyamatosan nőtt, amit a nemzetközi kupaszereplés csak tovább serkentett. Ideérkezésekor még csak tartalék kapus volt hazája válogatottjában, aztán fokozatosan kapott egyre nagyobb bizalmat. A közelmúltban rendezett Európa-bajnokságon remekelt és már stabilan második számú kapus a lengyeleknél. Ez akár a Csurgón zajló szakmai munka elismerésének is tekinthető egyben. A somogyiak szerették volna megtartani Wyszomirskit. Ennek érdekében – újabb egy éves kontraktus reményében – már tavaly, a téli szünet előtt megkezdődtek a tárgyalások. A hosszú tárgyalássorozat lezárult és Wyszomirski úgy döntött, hogy távozik Csurgóról.
A vezetők nyilván felkészültek erre az esetre is. Erre utal, hogy a távozás tényét megerősítő hivatalos bejelentést követően, néhány órán belül már nyilvánosságra is hozták az utód kilétét.



A lengyel hálóőrt a Metalurg Szkopje együttesétől érkező Rade Mijatovics váltja Csurgón. A montenegrói válogatott kapus a nyáron lesz 33. éves. Rutinos légiósnak számít, szerepelt Szerbiában, Spanyolországban, valamint Fehéroroszországban is. Utóbbiaknál a Dinamo Minszk csapatában játszott. Onnan tavaly igazolt a macedóniai Metalurg Szkopje csapatához. Mijatovics alakulata az úgynevezett SEHA Liga mellett a Bajnokok Ligájában is igen eredményesen menetelt. Ennek eredményeképpen a német THW-Kiel csapata ellen a legjobb négy közé jutásért léphetnek pályára.

Mijatovics klasszisát bizonyítja, hogy a SEHA Liga 2013/2014 szezonjában az első lett a kapuvédők rangsorában, úgy, hogy a lövések 37,3 százalékát ártalmatlanította. A nyáron a családjával Csurgóra érkező – a somogyi klubbal egy esztendősre szóló szerződést kötő – Rade Mijatovics nemcsak a klubjában lépett pályára. Montenegrói válogatottként szerepelt a 2013-as világbajnokságon, valamint az idei év elején rendezett Európa-bajnokságon is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!