Sport

2014.05.15. 14:53

Kézilabda NB I: óriási csalódás a Csurgó fiaskója

Óriási meglepetésre ismét kikapott a Balatonfüredtől, így 2–1-re elveszítette a bronzéremért zajló párharcot a Csurgói KK a férfikézilabda NB I-ben. A somogyi alakulat korábban a Magyar Kupában nem jutott négy közé, ezúttal pedig a bajnoki éremről is lemaradt, így óriási csalódás az idei szezon.

Sonline

Csurgói KK–Balatonfüredi KSE 30–34 (14–15)
Remekül kezdett a Füred, de a sokkal esélyesebbnek tartott csurgóiak ekkor még tudtak válaszolni a találatokra. Felváltva vezettek a csapatok, ezúttal sem látszott a teljesítményükön a játékoskeretek és a költségvetések jelentős különbsége. A második játékrészben megint a múlt szombati gyenge formáját futotta Imre Vilmos együttese, sok ziccert és hétméterest kihagyott. Ezt követően a fürediek növelték előnyüket és megérdemelten nyertek.

Boldogan ünnepelte a bronzérmet a profi pályafutását befejező és a jövőben Veszprémben utánpótlásedzőként dolgozó Pásztor István és Tombor Csaba is. Mindkettő hangoztatta, hogy erős ellenfelet győztek le és Sótonyi László vezetésével bravúros sikert értek el.

Szöllősi Balázs újra a mezőny legjobbja volt, és boldogan értékelte a meccset. – Nem gondoltam, hogy Csurgón lesz esélyünk – ismerte el –, de csapatunk egységének köszönhetően megcsináltuk. El sem tudom mondani, milyen boldog vagyok. A jövőmről még nem tudok biztosat mondani, mert bár szerződés köt a Füredhez, de akadnak ajánlataim.

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Dobrovits, Tájok.
Csurgó KK: Wyszomirski – Aguirrezabálaga 2, Savic, Szöllősi Sz. 3, Herbert, Borsos, Gazdag 2 (1). Csere: Pallag (kapus), Grebenár, Puhovszkij 9, Oláh 1, Pordán 2, Lele 6 (1), Vadkerti 2, Ország, Nagy M. 3. Vezetőedző: Imre Vilmos.
Balatonfüredi KSE: Székely – Tombor 1, Grigorjev 1, Szöllősi B. 10 (3), Kovács Gy. 3, Faluvégi 7, Pásztor 3. Csere: Komendát (kapus), Juhász K. 1, Győri, Bóka 1, Kiss Á., Bánhidi 2, Vasvári, Bujtár, Zdolik 5. Vezetőedző: Sótonyi László.



Kiállítások: 8, illetve 10 perc.
Hétméteresek: 6/2, illetve 3/3.
Jók: Puhovszkij, Lele, illetve Tombor, Szöllősi B., Faluvégi, Pásztor, Zdolik.
Az egyik fél második győzelméig tartó párharcának végeredménye: 1–2.

Imre Vilmos: – A döntő szituációkban rendre hibáztunk, így nem lehet nyerni. A Füred megérdemli a dicséretet a bronzéremért.
Sótonyi László: – Csurgón kétszer nyertünk, ez bravúr. Játékosaim remek partnerek voltak a közös munkában. Büszke vagyok rájuk, mert három év alatt két bajnoki bronzérmet és Magyar Kupa-bronzot szereztünk. Van, ahol ez nem elég, máshol talán elég lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!