Vizes vb

2017.07.25. 10:35

Hosszú Katinka fordulatos csatával jutott az elődöntőbe

Hosszú Katinka a harmadik idővel jutott az elődöntőbe 200 méter gyorson, míg Verrasztó Evelyn a 23. helyen fejezte be szereplését a Duna Arénában zajló úszó-világbajnokságon kedden.

Elsőként Verrasztó állt rajtkőre, de nem sikerült idei legjobbját sem megúsznia, 1:59.92 perccel futamában a 9. lett.

„Fantasztikus volt ilyen közönség előtt úszni, de a saját teljesítményemet nullásra értékeltem. Nem éreztem, hogy rosszul úsztam, egyszerűen ma ennyi volt bennem” – mondta Verrasztó Evelyn.

A hétfő esti 200 méter vegyes megnyerésével hatszoros világbajnokká előlépett Hosszú korábban azt mondta, „érdekes kirándulásnak” fogja fel a 200 méter gyorsot.

Hosszú fordulatos csatát vívott a szám 2008-as olimpiai bajnokával, Federica Pellegrinivel, végül az olasz nyert, a magyar közönségkedvenc pedig 1:56.43 perces idejével – amely bő egy másodperccel marad el 2015-ös országos csúcsától (1:55.41) – másodikként csapott célba. Összesítésben harmadikként lépett tovább a délutáni elődöntőbe.

A női 200 méter gyors érdekessége, hogy egy számban szerepel a jelenkor két legjobb és legeredményesebb úszónője, Hosszú és az amerikai Katie Ledecky. Ez a szám az ötszörös olimpiai bajnok tengerentúli sztár „hazai pályája”, Ledecky 1:56.27 perccel bizonyult a leggyorsabbnak délelőtt – tudatta az MTI.

Cseh László és Kenderesi Tamás is megnyerte saját futamát 200 pillangón. Mindketten a végén nyitották a hajrát, Kenderesi talán kicsit túl későn is, maradt még az idejében. Cseh viszony simán lehajrázta a mezőnyt, elsőként jutott tovább összesítésben is. Kenderesi ideje végül a hetedik helyen jutott tovább.

Ezek is érdekelhetik