Kézilabda NB. I, férfiak

2019.03.10. 16:37

Elhullajtott egy pontot a Csurgó

 A meglepetés-eredmények hétvégéje volt ez a forduló a kézilabda élvonalában. Ez alól a Csurgói KK Dabas elleni találkozója sem volt kivétel.

Huszár Hajnalka

Ünnepélyes pillanatokkal kezdődött a találkozó, hiszen a Csurgón nevelkedő és a kézilabdával itt megismerkedő fiatal játékvezetőt Szabó Esztert köszöntötték. Játékvezető párjával, Marton Zsófiával nagyon hamar bizonyították rátermettségüket és ebben az évben a Magyar Kézilabda Szövetség erre hivatott grémiuma az év fiatal játékvezetőinek választotta őket.

A dabasi együttesben több volt csurgói játékos is pályára lépett, hiszen Országh, Szöllösi, Borsos Pallag és Halász is játszott a somogyiaknál. A találkozó vendég góllal indult, amire azonnal jött Cehte válasza, aki az egész találkozón kiválóan teljesített. A második játékrészben a dabasi percek következtek és a vendégeknek sikerült egyenlíteni. A csurgói csapat is jelesre vizsgázott küzdésből, hiszen Balogh bravúrosan védett, és elöl is jeleskedtek támadásban a csapattársak, így ismét sikerült átvenni a vezetést. A találkozó utolsó percei kaotikus pillanatokat hoztak, hiszen a játékvezetők több kiállítással is büntették a Csurgót, köztük Balogh kizárásával is , így a Dabas az utolsó percben kiegyenlített, így elvitt egy pontot.

– Nem úgy sikerült a találkozó ahogy elterveztük – értékelt Bencze József vezetőedző. – Az első játékrészben nagyobb előnyt kellett volna kiharcolnunk, de nem éltünk a lehetőségeinkkel. A második félidőben a Dabas nyitott védekezése zavart okozott a sorainkban, és bár küzdöttünk, most ezzel az eredménnyel kell beérnünk.

– Nagyon értékes pontot szereztünk Csurgón – értékelt tömören Tomori Győző dabasi részről. – Ez még sokat fog jelenti a végelszámolásnál.

CSURGÓI KK–ROTACHROM DABAS 26–26 (15–13)

Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok, 700 néző. Vezette: Földesi, Halász.

Csurgói KK: Zaponsek – Asztrashapkin 8 (5), Toszkics 1, Hadziomerovic, Vasvári, A. Kovacevic 6, Oslak 3. Csere: Balogh T. (kapus), Varjú 2, Hanusz, Bazsó, Cehte 3, Szeitl 1, Kerkovits 1, Nagy Sz. 1, Farkas T. Vezetőedző: Bencze József.

Rotachrom Dabas: Pallag – Országh 2, I. Perisics 3, Szöllősi Sz. 2, Bíró 1, M. Kekezovics 1, Tokuda 5. Csere: Holló (kapus), Halász L. 3, Zakics 1 (1), Kljujko 2, Borsos 6, Lepsényi, Szimovics. Vezetőedző: Tomori Győző. Kiállítások: 12, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában