Női kézilabda

2017.10.07. 22:00

Magabiztosabb volt az Érd a siófoki kéziseknél

A rangadónak kikiáltott bajnoki nem sok izgalmat tartogatott hisz az érdiek már húsz perc után héttel vezettek. A vendégek a játék minden elemében ellenfelük fölé nőttek.

Keszthelyi Zoltán

Nem megy az érdiek ellen, egymás után negyedik bajnokiját is elvesztette ellenük a Siófok, ráadásul az utóbbiak – pocsék kezdésüknek köszönhetően – ezt a találkozót már az első félidőben elbukták. Harminc perc után a statisztika szerint a siófokiak lövési hatékonyága 48, a védési pedig 11 százalékon állt és emellé volt 13 eladott labdájuk... Érdi oldalon támadásban Krpez és Klivinyi ellenállhatatlan volt, előbbi hat utóbbi ötig jutott a szünetig, míg siófoki oldalon Perianu volt a legeredményesebb hárommal, aki ebből kettőt az első négy percben szerzett.

Rémálom szerűen indult a találkozó Perianuék számára, hisz húsz perc után hétgólos hátrányban voltak (6-13) az egy sebességi fokozattal gyorsabb és agresszívebb játékot bemutató Érddel szemben és Szabó Edina együttese lényegesen jobb annál, hogy egy ekkor előnyt elherdáljon. Nem is tették,igaz Rasmussen tanítványai bejöttek háromra (10-13), ám a mérkőzés utolsó negyedre már tizenegy gólos előnnyel fordultak rá Krpezék vagyis a végére csak a győzelmük mértéke volt kérdéses.

A második harminc percben érdi oldalon Robert jelentett megoldhatatlan feladatot, aki öt találatig jutott, míg a házigazdáknál mindössze négyen szereztek gólt Janjusevic négyszer, Damnjanovic pedig ötször vette be az érdi kaput, igaz utóbbi kétszer büntetőből.

Siófok KC – Érd 22-32 (11-16)

Siófok, Beszédes iskola, 550 néző. Vezette: Hargitai, Markó.

Siófok KC: Dedu – Such, Janjusevic 5, Németh Cs., Perianu 3, Elghaoui 1, Aoustin 2. Csere: Szemerey (kapus), Nze Minko 2, Damnjanovic 7(4), Jezic 2, Ferenczy. Edző: Lars Rasmussen.

Érd: Janurik – Krpez 10(1), Gonzalez 2, Kisfaludy 1, Bulatovic 1, Klivinyi 6, Lassource 3. Csere: Foggea (kapus), Signate 1, Gávai 2, Roberts 5, Tóth G., Szabó L. 1, Kiss N., Bernát Edző: Szabó Edina.

Hétméteresek: 4/4 (2/2), illetve 2/1(1/1).

Kiállítások: 4(2), illetve 12 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában