röplabda

2019.06.11. 13:33

Teljes hazai siker született a MEFOB döntőben

A nőknél és a férfiaknál is a házigazda Kaposvári Egyetem röplabdacsapata nyerte a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság négyes döntőjét.

Molnár Gábor

A Kaposvári Egyetem adott otthont a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság röplabda fináléjának, ahol az öt magyar felnőtt válogatott játékossal felálló (Horváth Kristóf, Keen Cameron Illés, Kalmár Ákos, Bozóki Bence) kaposvári férfiegyüttes magabiztosan, szemet gyönyörködtető pontokkal verte meg összes ellenfelét. Ezzel a győzelemmel zsinórban negyedik alkalommal állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára.

Második helyen az a Testnevelési Egyetem végzett, melyben pályára lépett Nagy József, a Fino Kaposvár centere, bronzérmes a Nyíregyházi Egyetem csapata lett, míg a negyedik helyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem alakulata zárt.

A lányoknál nagy küzdelem zajlott a helyezésekért, melyből a Kaposvári Egyetem női röplabdaegylete került ki győztesen és a tavalyi, valamint a tavalyelőtti ezüstérem után

sikerült megszerezni a hőn áhított aranyérmet. Második helyezett az Eötvös Loránd Tudományegyetem együttese lett, megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem csapatait.

A legjobb mezőnyjátékosnak a férfiaknál Horváth Kristófot, a hölgyeknél Hanusz Rékát választották meg, míg Keen Cameron Illés a legjobb feladó különdíjat érdemelte ki.

Végeredmény. Nők: 1. Kaposvári Egyetem, 2. Eötvös Loránd Tudományegyetem, 3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, 4. Pécsi Tudományegyetem. Férfiak: 1. Kaposvári Egyetem, 2. Testnevelési Egyetem, 3. Nyíregyházi Egyetem, 4. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem.

A Kaposvári Egyetem női csapata: Horváth Alexandra (csapatkapitány), Duduka Indrig, Hanusz Réka, Harmath Zsófia, Kanizsai Dorottya, Koczka Adrienn, Pintér Zsanett, Rák Rebeka, Szivós Ildikó, Tóth Eszter, csapatvezető: Faludy András.

A Kaposvári Egyetem férficsapata: Bögöly Gábor (csapatkapitány), Bozóki Bence, Hegedüs Balázs, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos, Keen Cameron Illés, Kulcsár Adrián, Sántosi Péter, Szerb András Bence, csapatvezetők: Szerb György és Kiss Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában