Minden napra Balaton

2020.07.11. 15:11

Teltház és tátott szájak az idei cirkuszok éjszakáján

Lélegzetelállító akrobata műsorszám, táncoló tehenek, és díjnyertes előadások is voltak a porondon a cirkuszok éjszakáján.

Koszorus Rita

Indulása óta ezreket vonzott a cirkuszok különleges világába a cirkuszok éjszakája kezdeményezés, amely a kezdetekhez képest már két éjszakán át várja a lélegzetelállító mutatványokra vágyókat. – Nyolc éve rendezzük meg a cirkuszok éjszakáját, annak idején az édesapám volt a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója és az ő ötlete volt ez – mondta ifjabb Richter József, a Balatonlellén állomásozó Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója lapunknak. – Az volt ezzel a célja, hogy egy cirkuszt népszerűsítő programot hozzunk létre. A közönség nem csak az előadásokat láthatja, hanem jobban betekinthet a társulat életébe.

Ilyenkor ugyanis az új műsor mellett a kulisszák mögé is betekinthetünk. Beszélgethetünk az artistákkal, a porondra is léphetünk, de azt is láthatjuk, hogy mi van a függönyök mögött.

 

Mindenki más miatt jött el, persze voltak olyanok, akiket inkább az új műsor érdekelt. – Az unokáinkat hoztuk el a cirkuszba – mondta Weisz Györgyné, akinek Balatonaligán van nyaralója. – Arra számítunk, hogy színvonalas lesz az előadás, ezért választottuk a cirkuszok éjszakáját.

Három fiatal lány várakozott a melegben a büfésátorban. – Táborban vagyunk itt és a barátnőnk nagy cirkusz rajongó, ezért eljöttünk vele – tette kezét jelzésképpen barátnője vállára Anna. Dorka mosolyogva kezdte mesélni, hogy miért szereti a cirkuszt. – Az egész világa különleges és szeretem a cirkusz hangulatát.

Egy családdal is találkoztunk, akikről nem tudtuk eldönteni, cirkuszi dolgozók vagy csak rajongók. De gyorsan választ kaptunk. – Az előadásra jöttünk, mert mi mindenhova követjük a Magyar Nemzeti Cirkuszt – mondta Ács Szilvia, aki Makóról érkezett és azért éppen Balatonlellére tervezték a nyaralást, mert ifjabb Richter József és társulata itt lép fel. Ács Szilvia természetesen Magyar Nemzeti Cirkusz feliratú pólóban és az artista hölgyekre emlékeztető sminkben készült erre az estére. Sőt még ajándékot is hozott a direktornak és nejének Merrylu Richternek.

Izgatottan húzta elő az ajándéktáskából a serleget, amelyet a felirat szerint „a legjobb artistáknak” készíttetett. Szilvia és fia a meglepetést az esti műsor közben adta át az Arany Pierrot-díjas párosnak. Lélegzetelállító lovas produkciójuk után. Ahogyan elnéztük őket a vágtázó lovak hátán, tulajdonképpen tátva maradt a szánk is. Hasonlóan elképesztő produkciót láthattunk Li Weitől is, aki a fizika törvényeivel dacolva mutatta be műsorát a kötélen. Persze számos csemegét tartogatott az este pénteken és szombaton is.

Csak ezen a két napon lép fel Kristóf Krisztián a Magyar Nemzeti Cirkusz porondján, aki a Dumbó film cirkusz szakmai rendezője volt. S Balatonlellén láthatjuk Ambra és Yves Nicolst, a budapesti cirkuszfesztivál ezüstdíjasa artistáit, valamint a három afrikai elefántot Mambot, Szimbát és Nandát.

A cirkuszok éjszakája házigazdája Liptai Claudia, aki nézőként már sokszor járt a cirkuszban, de most először lépett porondra műsorvezetőként. Az este végén pedig mi is tudtuk már, miért olyan kedvelt ifjabb Richter József és társulatának műsora. Az artisták, akrobaták, idomárok és az egész társulat odafigyel a legapróbb részletekre is. Így mindegy hányszor gyúlnak ki újra a fények a porondon, biztosak lehetünk benne, egy újabb színvonalas műsorszám szemtanúi leszünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!