Minden napra Balaton

2020.07.06. 15:18

Újra egymásra találhatnak a Balatonnál a sport szerelmesei

Hétvégén indul a Mozdulj Balaton! Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon sportolhatunk.

Sonline

Fotó: NemA

Idén is megrendezik a Mozdulj Balaton! elnevezésű szabadidősport-rendezvénysorozatot, amelyhez ebben az évben 33 település 38 strandja csatlakozott.

A tizenhetedik rendezvénysorozat első programjait szombaton tartják, többek között lesz teqball, kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, asztalitnesz, tollaslabda, de petanque, a tchoukball-programok, a lábtenisz, a fitt gépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás is.

Ha pedig tovább mérséklődnek a járványügyi korlátozások vagy eltörlik azokat, akkor a foci három és hat személyes változatát, valamint a streetball és strandkézilabda programokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők.

A sorozat tavalyi 342 helyi programnapján összesen több mint 35 ezren mozdultak meg. A sportágak közül a legnépszerűbb a strandröplabda és a strandfoci hatfős változata volt.

Július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon, szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A strandokon kialakított pályákat és a telepített sporteszközöket bárki szabadon használhatja a rendezvényeken kívül, a hét minden napján.

Az idén új helyszínként kapcsolódik a sorozathoz a kővágóőrsi Pálkövei strand, Balatonfüred, Gyenesdiás, Balatonszárszó, Balatonszemes és Balatonföldvár pedig továbbra is két-két stranddal vesz részt az eseményeken.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!