Tragédia

2023.06.03. 21:42

Posza Zsolt testközelből élte át Tóth Norbert halálát

Pénteken az ünnepélyes megnyitóval kezdődött, vasárnap kora délután pedig a helyosztókkal és az éremcsatákkal zárul Kaposváron a III. korcsoportos (5–6. osztályosok) országos diákolimpiai labdarúgódöntő. Az egyik játékvezető az a 46 éves Posza Zsolt volt, aki – szó szerint – testközelből élhette át az egy hete történt tragédiát, lévén ő volt Jutában az egyik partjelző.

Fenyő Gábor

Fotó: Lang Róbert

– Szörnyű volt... – emlékezett vissza a Jutában történtekre az egykori válogatott kapus, Posza Zsolt, akinek Siófokon kezdődött a labdarúgó-pályafutása, majd Győrbe került. aztán Budapest, az Újpest (2002-ben megnyerték a Magyar Kupát) és a Vasas következett, védte a Kaposvári Rákóczi FC kapuját, majd az NB III.-as Balatonlellén fejezte be a játékot. Évekig játszott Görögországban az Ergotélisz csapatában, de megfordult Cipruson is.

Amikor Tóth Norbi lecserélte saját magát, először pár percre a kispadra ült. Talán ekkor hívta a mentőket... – folytatta Posza Zsolt. – Meg is akartam tőle kérdezni, hogy minden rendben van-e, de közben cserélnem kellett. Hivatalosan a 71. percben szakadt félbe a mérkőzés. A két csapat játékosai, mi, sporik, és a jutai meg a vendég toponári szurkolók is – lehettünk vagy másfélszázan, de inkább többen – a jutai  öltöző előtt ültünk le. Néma csend volt, egy szisszenést nem lehetett hallani. Csak akkor, amikor kijött valaki az öltözőből; Tóth Norbert hogylétéről érdeklődtek aggódva, de nem tudtak válaszolni.

– Egyszer minket is behívtak az öltözőbe, mert elő kellett keresnünk Norbi játékengedélyét. Soha nem fogom elfelejteni az elém táruló látványt: Tóth Norbert a földön feküdt élettelenül, miközben a mentősök azért küzdöttek, hogy vissza hozzák a jutai játékosedzőt – tette hozzá a spori.

Posza Zsoltra másnap is – amikor elhunyt Tóth Norbert – várt egy fellépés. Megpróbált csak a meccsre koncentrálni, de mindig újra és újra felvillantak előtte a Jutában történtek. Pályafutása során még soha nem találkozott hasonló esettel, s nagyon bízik abban, hogy többet nem is fog.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában