Fesztivál

2023.06.06. 14:57

Valami készül már a Kossuth téren

Elkezdték a színpad építését a Kossuth téren, amely a csütörtökön startoló Rippl-Rónai Fesztivál egyik helyszíne lesz. Mutatjuk, mire számíthattok a háromnapos programon.

Koszorus Rita

Épül a Kossuth téri színpad.

Kedden megkezdték a Kossuth téren a színpad építését, ahol néhány napon belül olyan koncerteket élvezhetünk, mint a Lóci Játszik, a Carson Coma, az Analog Balaton vagy ByeAlex és a Slepp. Ezek a bulik ingyenesen látogathatóak lesznek, de itt lesz a fesztivál megnyitója is június 8-án, vagyis csütörtökön. A nyitónapon színpadra lép a Senior Együttes és a Karácsony János acoustic is. 

Medárd napján startol a Rippl Feszt 

Nem sok jót ígér az időjárásban, hogy a fesztivál nyitónapja, június 8-a Medárd napja is egyben. A népi jóslás szerint ugyanis, ha ezen a napon esik az eső, 40 napig esni fog. Az előrejelzések szerint ugyan meleg lesz, 20-24 Celsiusig is felkúszik a hőmérő higanyszála, azonban csütörtökön és szombaton is jó esély van zivatarra. De pénteken sem biztos, hogy szárazon megússzák a partizók a szabadtéri bulit. 

Szuperkoncertek az arénában 

Nem kell azonban az elázástól félniük azoknak, akik a fesztivál Kaposvár Arénába meghirdetett koncertjeire váltanak jegyet. Itt pénteken a közelmúltban több teltházas szuperkoncertet is adó Azahriah lép fel, őt követi Beton.Hofi, Andro és Willcox. Szombaton is erős line-up várja a bulizni vágyókat, hiszen a Loving Arms koncertjét a Valmar követi az arénában, majd DJ Portugal lép a világot jelentő deszkákra, s Necc Partyval zárul a szombat este. 

Művészeké a város három napra 

A zenei programok mellett idén is nagy hangsúlyt fektettek a szervezők a művészeti, kulturális rendezvényekre. A Fő utcán street art, portré és utcakép rajzolás, cianotípia, papírmontázs készítés, origami workshop, az Európa parkban tehetség gála, a könyvtárban ünnepi könyvhét, az Agórában élményfestés és kiállítások várják a művészetre éhes érdeklődőket. 

A fesztivál nevéhez hűen a Festőóriás egykori villájába is betekintést nyerhetnek a látogatók, hiszen a Rippl-Rónai Villában tárlatvezetések lesznek. A legizgalmasabb napnak a szombat ígérkezik, amikor Hobo fog zenélni a kaposvári Fő utcán, belvárosi sétára mehetünk, a könyvtárban Grecsó Krisztiánnal találkozhatunk, az Agórában a kézművesség napján babát készíthetünk, fát faraghatunk, fazekaskodhatunk, a Kaposvár Arénában Rubint Rékával edzhetünk. 

Részletes és lapozható program, ide kattintva érhető el! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában