Nemesi látogatás

2023.07.08. 14:59

Hazajön az emléknapra Széchenyi grófnő fia is

A közelmúltban rendezték meg harmincnegyedik alkalommal a Szent László Napokat, amit a nehéz gazdasági helyzetben is sikerült megszervezniük.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

A háromnapos rendezvényen egy 1986-os diszkót is felelevenítettek, a bevétel a bölcsőde, az óvoda, az iskola alapítványának kasszáját gyarapította. Gyurákovics László polgármester elmondta: Hadnagy Jolán, az erdélyi Farkaslaka lakójának könyvbemutatója után bemutatták a közelmúltban elhunyt, köztiszteletben álló Geszti Jánosról, Somogyvár és környéke állatorvosáról szóló könyvet is, amelyet Kószó Andrásné írt visszaemlékezések alapján. Neszményi Szilvia festménykiállításának bemutatóján egy portrét ajánlott fel a családnak Geszti Jánosról. 

A nyár folyamán további izgalmas programokkal készülnek Somogyváron. 
– Július 22–23-án a Széchenyi családról emlékezünk meg, akik ezer szállal kötődnek településünkhöz, óvodát, iskolát és templomot is építettek – mondta el Gyurákovics László. Hozzátette: az emléknapot a Somogyvárról származó Széchenyi Ilona grófnő születésének századik évfordulója alkalmából rendezik, amelyre a Chilében élő fia is hazalátogat. A kiállítások, visszaemlékezések mellett koncerteket szerveznek, a jövőben egy szoborral szeretnének tisztelegni a család előtt. Augusztusban a Roxinház Made in Hungária előadását láthatja a somogyvári közönség, majd augusztus 25–26-án motoros nyárbúcsúztatót tartanak a Széles Út Egyesülettel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában