Somogyi gólyahír

2023.10.07. 11:30

Ákos Ciprián, Milán Kristóf és Olivér a legnagyobb a babák

Koszorus Rita

Illusztráció

Fotó: Nagy Norbert

Huszonhat csöppséggel gyarapodott Somogy megye az elmúlt héten. Szeptember 29. és október 5. között minden napra jutott legalább egy születés a Kaposi Mór Oktató Kórházban, a legtöbben csütörtökön, vagyis október 5-én születtek; aznap heten látták meg a napvilágot. 

Két olyan nap is volt, amikor egyetlen babát segítettek világra a szülészeti osztály szakemberei; október 2-án született a dallamos nevet viselő Bíboranna és szeptember 30-án sírt fel először anyukája legnagyobb örömére a kis Janka. Ő volt egyébként az elmúlt hét legapróbb újszülöttje is, hiszen mindössze 2050 grammos súllyal érkezett a világra és 47 centiméteres testhosszal. Az elmúlt hét legnagyobb babája Ákos Ciprián, aki 4290 grammal és 59 centiméterrel szültetett. 

A fiúk voltak többségben ezen a héten, hiszen tizenhatan születtek, míg lányok tizen. 

Nagyon népszerű volt a Dávid és a Marcell név, előbbi néven három, utóbbin kettő csöppség hagyta el a kórházat. A kislányok szülei ezen a héten kissé kreatívabbak voltak, hiszen olyan szépen csengő neveket kaptak az újszülöttek, mint a Johanna, Bíboranna, Janka, Norina, Zora vagy éppen a Borbála, és a Mia Maja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában