Baleset a Nemzetiben

2023.11.15. 17:59

Hazaengedték a balesetben megsérült Szász Júliát a kórházból

A Magyar Nemzeti Színház közösségi oldalán tette közzé a jó hírt.

Koszorus Rita

Fotó: Domotor Csaba

Szerdán hazaengedték a kórházból Szász Júliát, miután a fiatal színésznő baleset szenvedett a Magyar Nemzeti Színházban a Rómeó és Júlia előadása közben. 

A Kaposváron végzett színművész egy emelvényről esett le Horváth Lajos Ottóval, mindkettejüket végtagsérülésekkel szállították a Semmelweiss Kórházba. A Traumatológiai Klinikán azonnal megműtötték a színészeket, akik balesetével kapcsolatban vizsgálat indult a Nemzetiben. Vidnányszky Attila, igazgató lemondott tisztségéről, ám a vizsgálat lezárultáig ő vezeti a teátrumot. 

Az esetről korábban Bodrogi Gyula is nyilatkozott, azt mondta: a nemzet színészének első dolga lesz, hogy meglátogassa Szász Júliát és Horváth Lajos Ottót.

Bodrogi Gyulát nagyon mélyen érintette, hogy két nemzetis kollégája, Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó súlyos balesetet szenvedett péntek este, a Rómeó és Júlia előadása közben. Úgy tudni, Horváth Lajos Ottó tartotta kolléganőjét egy kis erkélyen, a színész azonban váratlanul megszédült. Mindketten átestek a korláton, majd a színpad deszkáira zuhantak négy méter magasból. Mindez a kulisszák határán történt, a művészek a vastraverzekkel felépített díszlet felső emeletéről estek le. Az előadást azonnal félbeszakították, a két színészt kórházba szállították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában