Helyi bulvár, celeb

2024.03.26. 10:48

Mohácsi Norbert Messi bőrébe bújna egy napra

A kaposváriak a Csiky Gergely Színházból és többek között a Gólkirályság vagy a Drága örökösök című sorozatból is ismerhetik Mohácsi Norbertet. A színművész a Szabad Földnek adott interjút, amelyből az is kiderült mivel foglalkozna, ha nem színész lenne.

Koszorus Rita

Mohácsi Norbert 1984-ben született Kecskeméten. 2008–2013 között a Kaposvári Egyetem színművész szakos hallgatója volt, 2013-tól 2021-ig a kaposvári Csiky Gergely Színház tagja. 2021 és 2023 között pedig a Zenthe Ferenc Színházé. 2023-ban csatlakozott a Karinthy Színház társulatához. A 2023–24-es évadban a Bestseller, a Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons, és a Miért nem marad reggelire? című színdarabban láthatjuk A televíziónézők előtt sem ismeretlen, hiszen olyan népszerű sorozatokban játszott többek közt, mint az Oltári csajok, a Drága örökösök, a Doktor Balaton, a Mellékhatás, vagy a Gólkirályság.

– Hogyan érez szülőhelyével/lakhelyével kapcsolatban? 
– Kecskemét szülötte vagyok, szerettem az Alföld szívében felnőni. Nem puha és konfliktuskerülő emberek élnek ott, jó élettér volt ez nekem, tartást adott. Büszke kecskeméti vagyok.


– Mit szeret önmagában? 
– Szeretem a temperamentumomat és a gondolkodásmódomat, valamint azt, hogy igyekszem minden nappal jobb emberré válni.


– Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra? 
– Valamelyik legendás sportoló – mondjuk, Messi – bőrébe bújnék, hogy átérezhessem, ahogy egy mozdulattal katartikus élményt tudok okozni egy egész stadionnyi embernek. Vagy, hogy egy góllal egy egész nemzetet fel tudok emelni. Magasztos élmény lehet millióknak örömet okozni egy győzelemmel.


– Mivel lehet kikergetni a világból? 
– A tehetségtelenséggel, a demagógiával, a korlátoltsággal nem nagyon tudok mit kezdeni. Igyekszem elkerülni az ilyen embereket.


–  Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében? 
– Nincs, szerintem minden jól van úgy, ahogy van. Meggyőződésem, hogy a saját kezemben van a sorsom irányítása.


–  Mit szeret az ellenkező nemben? 
– Mindent! Azt, hogy nagyon mások: energetikailag, fizikailag és lelkileg is.


–  Melyik korban, történelmi korszakban élne szívesen? 
– Nagyon izgalmas lehetett a század­fordulós, háborúk előtti Budapest, ­amikor egy lapon emlegették fővárosunkat a nagy európai városokkal. Semmivel sem maradtunk el Bécstől vagy Párizstól. Virágzó kulturális élet volt, és a kávéházakban is pezsgett a szellemi élet.


– Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon? 
– Azt, hogy nincs lehetetlen, csak tehetetlen. Hiszem, hogy munkával, kitartással elérhetők a kitűzött célok.


–  Van-e olyan értékes vagy értéktelen tárgy, ami különösen fontos az ön számára? 
– Nagyon szeretem a tárgyaimat. Megbecsülöm és vigyázok rájuk, hiszen a lelkem, szellemem kivetülései a fizikai síkon.


–  Van-e kedvenc könyve? 
– Egyik legmeghatározóbb olvasmányélményem Susan Forward Mérgező szülők című könyve, amely nem olyan félelmetes, mint a címe, ám annál hasznosabb tudást tartalmaz. Egyszerű és tűpontos útmutatót ad, hogyan vegyük kézbe a saját sorsunkat.


– Milyen jó tanácsot, tanulságot osztana meg velünk, amit a saját kárán, saját tapasztalatai alapján tanult meg? 
– Nem adnék tanácsot. Én mindent a saját káromon tanultam meg. Mentem a saját fejem után és viseltem a következményeit. Azt hiszem, hogy ez a halálomig így lesz.


– Van-e kedvenc érdeklődési területe? 
– Ha nem színész lennék, akkor sportoló. Sokáig a labdarúgás volt a mindenem, a mai napig maximálisan kikapcsol a foci.


– Milyen zenét szeret? 
– Totál mindenevő vagyok, jöhet rock, rap, klezmer, magyar népzene, minden Rahmanyinov zenéjét nagyon szeretem. Azt gomdolom, hogy jó hangom van, szeretem, de egyáltalán nem tudom éneklésre használni.


– Milyen képességet választana, ha egy szuperhős bőrébe bújhatna? 
– Repülni szeretnék, hogy hamar ott teremhessek, ahol segíteni kell. Érdekes, a repülést sohasem úgy képzelem, hogy szárnyalok, hanem, mintha úsznék a levegőben.
 Forrás: SzabadFöld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában