húsvéti hangulat

2021.03.18. 10:03

Ünnepre készülnek már a somogyi települések

Igaz még majdnem két hét van húsvétig, de több településen is megjelentek az első húsvéti nyulak. Igaz ezek rendszerint fából készülnek és tojást sem hoznak, de az ünnep hangulatát megidézik még a vírusos időszakban is.

Sonline

Fotó: NemA

Osztopánban egy komplett kompozíció készült a húsvéti előkészületek jegyében. Amelyről a nyuszi családon kívül nem hiányozhatnak a kiscsibék és a tyúkok sem. A helyi Hagyományőrző Csoport munkáját dicsérő köztéri látványosság természetesen hímes tojásokat is tartalmaz és fából készült nyulakat is.

Barcson két helyi vállalkozó segítségével készült el a város húsvéti dekorációjának egyik fő alkotóeleme, az óriástojás – írta a barcsihírek.hu. Az alkotást kedden helyezték ki a „csillag” körforgalomba. A hungarocell tömbökből készült hímes tojást, Fenyősi Andrea, a város főkertésze álmodta meg. Az alapanyagokat László Attila biztosította, míg a megvalósításból István József vállalt oroszlánrészt. A napokban folytatják a kompozíciók befejezését, a város több pontjában is igyekeznek húsvéti hangulatot varázsolni.

Babócsán is látványos köztéri kompozíció készült az ünnep közeledtére. A Babócsai Hagyományőrző Egyesület azt írta közösségi oldalán az alkotásról, hogy céljuk volt vele mosolyt csalni mindenki arcára a mostani nem mindennapi élethelyzetben.

Húsvéti lájkvadászat indul!

A szépséges dekorációk mellett biztosan több hasonlóan látványos van a megyében, éppen ezért ismét szépségversenyt hirdetünk! Várjuk helyi hagyományőrző egyesületek, önkormányzatok, civil szervezetek jelentkezését húsvéti lájkversenyünkre! A kompozícióról készült fotóval március 28-ig lehet jelentkezni a [email protected] e-mail címen. Kérjük, hogy az üzenetben néhány mondattal mutassák be az alkotást.

A beküldött fotókra hétfőtől, vagyis március 29-től lehet szavazni április 1-jéig. A nyertes köztéri dekorációt egy önálló cikkben mutatjuk be a Sonline-on és a Somogyi Hírlapban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában