húsvéti lájkvadászat

2021.04.05. 11:00

Vitték a lájkokat a nyuszik és a tojásfák

Kreatív ötletek, nyuszis megoldások, hatalmas és kisebb tojások is láthatóak voltak az első húsvéti lájkvadászatra nevezett ünnepi dekorációkon. Nehéz lett volna választani közülük, melyik a legszebb vagy legötletesebb, ezért a választás jogát olvasóinkra bíztuk.

Koszorus Rita

Összesen több, mint 2500 értékelés érkezett a nevezett fotókra a Sonline facebook oldalán, ahol egy héten keresztül szavazhatott bárki a neki legjobban tetsző húsvéti dekorációra.

Az első Húsvéti Lájkvadászatra kilenc nevező fotóját bocsátottuk voksolásra, de ennél jóval többen szerettek volna részt venni a versenyben. Azonban sajnos a jelentkezési határidőn túl érkezett képeket már nem tudtuk figyelembe venni a szavazás szempontjából.

Akikét azonban igen, azok szinte egytől-egyig jól szerepeltek a lájkvadászatban, amelynek abszolút győztese a nagyatádi tojásfa lett 622 kedveléssel.

Nyolcadik éve készíti el a Horváth család saját húsvéti kompozícióját.

A Selmecbányai utcában a Horváth család saját ingatlanán 2013 óta készíti el a lélegzetelállító látványt nyújtó húsvéti kompozíciót.

Több mint hatezer dísztojás került a szilvafára idén.

A munkálatokat Horváth Istvánné végzi, de rendszerint unokái is tevékenyen részt vesznek az alkotás elkészítésében.

Saját készítésű nyuszi figurák is kerültek az udvarra a fa tövébe.

Idén, miután a korábbi tojásfa elszáradt a szilvafára helyezték el a több mint hatezer darab színes tojást, körülötte pedig saját készítésű dekoráció – a nyuszi család – kapott helyet.

A család szívesen fogad látogatókat is, s sokan el is jönnek, hogy fotókon örökítsék meg a nem mindennapi látványt.

A köztéri alkotásokkal nevezett önkormányzatok közül viszonylag gyorsan egyértelművé vált, melyik nyerte a Sonline olvasóinak tetszését. Somogyvár húsvéti dekorációja 397 lájkkal vitte a prímet a települések közül.

Először készítettek ünnepi látványosságot Somogyváron.

Először készült húsvéti park a településen, osztotta meg az önkormányzat művelődésszervezője Hegedűs Henrietta a település nevezésében.

Nem hiányozhatott a tojásfa sem és a tövében pihenő nyuszik.

Fából készült nyuszik, egy óriási Somogyvár feliratú tojás és díszes tojásfa is helyet kapott a település központjában.

A több száz lájkot begyűjtő kompozícióban megtalálható nyuszikat Pfeifer János, alpolgármester saját kezűleg készítette. Gyurákovics László polgármester kérdésünkre elmondta: a fotókon látható tojást tavaly kapta az önkormányzat. Azonban időközben még kettő másikat is készítettek, amelyek szintén húsvéti parkba kerültek. Nagy örömmel fogadták a jó hírt, hogy ilyen sok lájkot kapott alkotásuk, a polgármester elárulta, így már biztos, hogy jövőre is lesz húsvéti park Somogyváron.

Gratulálunk a nyerteseknek, ők a Somogy Megye Legszebb Húsvéti Dekorációja kitüntető címet nyerték el, amelyről emléklapot küldünk.

Akik most lemaradtak a versenyről, vagy éppen nem kerültek a nyertesek közé, ne csüggedjenek, hiszen a karácsony közeledtével újra lesz mód hasonló játékon való részvételre, jövő tavasszal pedig folytatódik a lájkvadászat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában