környezettudatosság

2021.06.29. 15:00

Nemzetközi figyelmet kapott a szemesi akció

Egészen Párizsig eljutott Rózsa Virág környezetvédelmi akciójának híre, akinek hívó szavára Balatonszemesen is sokan hallgattak. De nemzetközi porondon is megmutatta, hogy egyetlen ember, milyen sokat tehet környezetéért.

Góz Lilla

A fiatal lány képviselte Magyarországot a Gaia First különleges hulladékszedő akciójában. – Fotókkal kellett dokumentálnom a hazánkban folytatott környezetvédő tevékenységemet – mondta a fiatal környezetvédő. Hozzátette: azóta is tartja a csapattal a kapcsolatot, segítik egymást. Néhány napja pedig felkérték, csatlakozzon hozzájuk, legyen a szervezet magyarországi menedzsere.

– Jó lehetőségnek találtam, így el is fogadtam az ajánlatot, igyekszem Magyarország és Balatonszemes jó hírét is elvinni a világba – jegyezte meg a fiatal lány, aki augusztus 28-ára egy szelektív szemétgyűjtést szervez lakókörnyezetében, Balatonszemesen. Korábban húsvétkor szervezett közösség szemétgyűjtés a Balatonnál, akkor több mint 300 kilogramm hulladékot gyűjtöttek a partról. Rózsa Virág jelenleg a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium tanulója, tanulmányai befejezése után tengerbiológiával szeretne foglalkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában