Teremtő erőnk

2022.04.30. 18:00

Az elménk az első számú szövetséges

Turbéki B.

Kaposvár Az emberi elme működését és teremtő erejét helyezte a középpontba Szabó Gábor legutóbbi előadásán, amelyet a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara székházában tartott csütörtökön a kommunikációs tréner. Csodálatos utazás egy csodálatos birodalomban. Ezekkel a szavakkal illette Szabó Gábor az emberi elmét.
– Az elme az első számú szövetségesünk az életben, igazi svájci bicska, szó szerint személyi számítógép – mondta. – Az egyetlen, aki mindent tud rólad, többet, mint te saját magad. Ám van, hogy az elme ellened fordul, de hogy milyen gyakran és milyen furcsa módon, az csak rajtad múlik – tartja a kommunikációs szakember, aki szerint minél inkább értjük az elme működését, annál kevésbé fordul ellenünk és annál többet hozhatunk ki belőle.
Az ember célja a túlélés, amelyben „kétféle” elme segíti. Míg az analitikus elme a helyzetet elemzi, addig a reaktív elme reagál. Az elme olyankor is elraktározza az információkat, amikor nem vagyunk tudatunknál, így segítve bennünket az azonos helyzetekben reagálni. Szabó Gábor szerint a kimondott szavak is hatással lehetnek az életünkre, ezért fontos, mit mondunk, vagy éppen mit gondolunk, mert a tudatalattiban gátként raktározódhat el – hangzott el az előadáson. Turbéki B.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában