Együtt töltött idő

2023.07.01. 21:00

Hatalmas ölelések a családi pikniken

Lőrincz Sándor

Piknikezni hívta a segesdi Gondviselés Integrált Szociális Intézmény a hozzátartozókat, rokonokat, barátokat, akiket a házigazdák nevében Gelencsér Edit vezetőhelyettes köszöntött. Bacsa-Juhász Szilvia, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Somogy Vármegyei Kirendeltségének osztályvezetője Reményik Sándor Csendes csodák című versét idézve beszélt az apró örömökről, a „szitáló, halk, szirom-csodákról”, amelyek értelmét adják a létnek, a mindennapok pergő ritmusának. A csaknem száz vendég azon túl, hogy magához ölelhette családtagját, bepillanthatott az intézmény életébe. Az otthonlakók mutatós használati és dísztárgyaiból kiállítás nyílt, de a fejlesztőfoglalkozásban munkálkodók rongyszőnyegeiből is lehetett válogatni. Kiss Zsuzsanna ápolási csoportvezető gyönyörű énekével örvendeztette meg a látogatókat, három ellátott versekkel köszöntötte a piknik résztvevőit, gitárjáték csendült fel, a szabási részleg két lakója pedig Markos–Nádas-paródiával nevettette meg az alkalmi publikumot. 
A gyerekek ügyességi versenyeken, játszóházban vettek részt, de kreatív kézműves-foglalkozáson is megmutathatták fantáziájukat. Délelőtt s délután több száz palacsinta sült a serpenyőkben, s megérkezett a fagylalt is. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában