Helyi életstílus

2023.07.27. 20:04

Túljelentkezés – rekordlétszámmal indul a Barca balatoni tábora

Egy hétre Barca-játékosnak lenni – ezt a lehetőséget kínálta azoknak a focit szerető gyerekeknek a Barca Academy Hungary, akik jelentkeztek a július 31-től augusztus 4-ig tartó, balatonszárszói táborába. Pontosabban, azoknak a gyerekeknek, akik időben kihasználták a lehetőséget, a jelentkezők létszáma ugyanis olyan magas volt, hogy a szervezőknek ki kellett tenniük a képzeletbeli „betelt” táblát! Az FC Barcelona hivatalos magyarországi akadémiája a nagy sikernek köszönhetően már most elkezdte a szervezést 2024-re, a jövő nyáron három táborral várják majd az érdeklődőket.

A Barca Academy Hungary szervezésében több, mint hetven gyermek részvételével indul labdarúgótábor Balatonszárszón július 31-én, hétfőn. A második alkalommal megrendezett eseményen 2008 és 2017 között született fiúknak és lányoknak adatik meg a lehetőség, hogy kipróbálják, milyen Barca-játékosnak lenni, megismerjék, milyen metodikával oktatják kortársaikat Barcelonában, valamint Budapesten, a világ minden táján ismert klub hivatalos akadémiáján.

A gyermekek az FC Barcelona által kijelölt spanyol szakmai igazgató, valamint a katalán klub kötelező edzőképzését elvégzett, minősített spanyol és magyar edzőktől tanulhatnak. A résztvevők olyan technikai és taktikai elemekkel ismerkedhetnek meg a Balatonszárszói Sportpályán, melyek a Barca módszertanát követik.

„Az egyik szemünk sír, a másik nevet. Hiszen szívünk szerint mindenkinek lehetőséget adtunk volna arra, hogy részt vegyen a táborunkban, ám végül annyi gyermek regisztrált, hogy le kellett zárnunk a jelentkezési lehetőséget. Ugyanakkor nagyon örülünk ennek a hatalmas érdeklődésnek, és már most megvannak a 2024-es terveink; a következő nyáron már három turnus indítását tervezzük!” – mondta el Balogh Barna, a Barca Academy Hungary vezérigazgatója.

A tábor hétfőn ünnepélyes megnyitóval kezdődik, amelyen díszvendégként részt vesz Kocsis Sándor, az FC Barcelona legendás támadójának fia is. A futballhét nyitányaként köszönti a résztvevőket Fekete János, Balatonszárszó polgármestere, Vancsakovszki Gábor, Balatonszárszó Sportbizottságának elnöke, míg a szervezők részéről Balogh Barna vezérigazgató mellett a helyszínen lesz Martí Nadal Velasco, az akadémia szakmai igazgatója is.

Akiknek sikerült időben regisztrálniuk, ötnapos intenzív edzőtáborban vehetnek részt a Barca Academy Hungary edzőinek irányításával, egész napos helyszíni programmal, napi két edzéssel. A gyermekek meglepetés Nike Barca Academy-felszereléscsomagot és napi háromszori étkezést kapnak, valamint egyéb kiegészítő, szórakoztató foglalkozásokat is tartanak nekik.

„Legyél Te a következő” – hirdeti ismét az Akadémia, miután az idén négy játékosa mutathatta meg magát a La Masián, az FC Barcelona legendás műhelyében, ahonnan több világsztár is kikerült. A klub minden eseményén arra emlékeztet, mindenkinek megvan a lehetősége arra, hogy megmutathassa magát az anyaegyesület szakembereinek. Talán éppen ezen a héten találják meg a következő nagy tehetséget?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában