Rendőr románc

2023.09.11. 10:56

Milán nem csak a mérkőzést nyerte meg, hanem élete szerelmének a kezét is

Szerelem volt első látásra Milán és Edina kapcsolata, szó szerint egymásba boltottak az ajtóban. A hat éve boldog házzaságban élő kaposvári rendőrök számára nem csak a megismerkedés, de a lánykérés sem volt mindennapi.

Sonline.hu

Edina rendőr családból érkezett, de csak kis kitérő után került az állományba. Eleinte Drávaszabolcson szolgált a határon, majd onnan került Kaposvárra. Férje Milán is kitérőt követően került a rendőrség kötelékébe és eleinte ő is a határon szolgált, de ő Berzencén. Miután mindketten Kaposvárra kerültek egy szép napon összetalálkoztak az ajtóban. 

– 2015-ben a Kaposvári Rendőrkapitányságra mentem, amikor a bejárati ajtónál szembejött Edina – idézte fel a megismerkedésük első pillanatát Milán a Zsaru magazin legújabb cikkében. – Egyből tudtam, hogy nekem ő „kell”. Köszöntem neki, de először továbbment, majd hangosabban köszöntem. Akkor visszafordult, és köszönt. Aztán legközelebb a Balaton Soundon találkoztunk, mindkettőnket odavezényeltek. Ott jöttünk össze.

– Nem sokkal később össze is költöztünk, megszületett a fiúnk Félix, és összeházasodtunk – veszi át a szót Edina. – Igaz, a lánykérés sem mondható hagyományosnak.

Nem volt mindennapi a lánykérés sem. 

– Gondolkodtam mindenféle eseményeken, hogy hol kérhetném meg a kezét. Séta közben, moziban. De Edina korábban mondta, hogy ne legyen sablonos, inkább spontán. Egyik vasárnap az emeleten x-boxoztam. Tudtam, hogy a konyhában a menyasszonyom csinálja a kedvenc kajámat, rántott csirkemellet és sült krumplit. Lementem, kezemben a gyűrűvel. Ott ült a mamája, Edina meg sütötte a krumplit. Kérdeztem: „Edina, végeztél már az ebédkészítéssel?” Mondta, hogy nem. Mondom: „És hozzám jönnél?” A válasza szintén nem volt. Gondoltam, hogy akkor folytassák, felmentem a szobába, és játszottam tovább.

– Nem sokkal később persze felmentem Milán után – folytatja Edina. – Mondtam, hogy ne haragudjon, nagyon meglepett a kérdésével, mással voltam elfoglalva. Kértem, hogy kérdezze meg megint. Megkért, hogy várjak egy kicsit, míg lejátssza a félidőt. Megvártam a félidő végét, majd természetesen igent mondtam. Mondta, hogy nagyon örül neki. Én visszamentem a konyhába, befejeztem az ebédet, Milán pedig megnyerte a mérkőzést.

Sokáig vártak a nászútra.

Nászút helyett házat vásároltak, amit folyamatosan újítottak fel. Idén jutottak el olyan szintre a munkálatokkal, hogy már elutazhattak nyaralni Máltára.

– Bevallom, mindig az lebegett a szemem előtt, hogy most elköltünk 5-600 ezer forintot nyaralásra, közben meg tudom, hogy abból meg lehetett volna csinálni a konyhát – érvel Milán.

Arra a kérdésre, hogy két rendőr hogyan tudja megszervezni az életét, azt válaszolták, hogy már megszokták. Milán sokat jár a déli határra útlevelet kezelni, de amikor megismerkedtek, akkor is ezt a munkát végezte, tehát nem volt mindig otthon. Edina pedig hivatali munkarendben dolgozik.

Fiúk nem rendőr akar lenni. 

Félix most kezdi az iskolát. Edina szerint ő jobban izgul, mint a gyerek. Félix egyébként nem tervezi, hogy szülei nyomdokaiba lép, állatorvos szeretne lenni. Ezzel is magyarázható az, hogy már szinte az összes magyarországi állatkertet bejárták, egyedül a nyíregyházi maradt ki eddig. Nem mellékesen pedig imádnak társasjátékozni. Rendszeresen összejárnak a szomszédokkal, és nagy partikat játszanak.

Forrás: police.hu

FOTÓ: SZABÓ GABRIELLA, SIMON MILÁN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában