Árpád rejtélyes sikere

2024.04.23. 11:25

Árpád, az öreghegyi farm diszkrét csábítója meglepte gazdáit

A Balaton part közelében, a siófoki Öreghegy tetején, egy békés farm rejtőzik, ahol az állatok élete olyan, akár egy idillikus mesében. De mindig akadnak váratlan fordulatok. Így történt ez az Öreghegyi farmon is, ahol Árpád, a kecskebak, egy váratlan eseménnyel mindenkit meglepett.

Hajdú Marianna

Árpád a kecskebak bebizonyította, hogy van helye a farmon: 3 gidával is gyarapította az állatsimogatót

Forrás: Hajdú Marianna/Somogy Megyei Hírlap

A farm gazdái főképpen lovakkal foglalkoznak, de ahogy azt mondani szokás, itt van minden, ami szem-szájnak ingere, nem is véletlenül nevezik “A mi kis farmunk”-nak. A baromfitól kezdve a nyulakon át a birkákig és kecskékig minden megtalálható. A kecskék különösen fontos részei a farm életének, hiszen ők alkotják az állatsimogató fő attrakcióját is. 

Nemrégiben különös esemény hívta fel magára a figyelmet: kiskecskék születtek, ami önmagában nem lenne szokatlan, ha nem Árpád lenne az apjuk!

Árpád, a diszkrét Casanova minden felvételt képes széttrollkodni
Fotók: Hajdú Marianna

Árpád, a kecskebak ugyanis eddig nem mutatott különösebb érdeklődést a női nem iránt, legalábbis a gazdái ezt hitték. Hónapokon át aggódtak, vajon miért nem szaporodik a kecske állomány, amikor egyszer csak, minden előzetes jel nélkül, mindkét jerke megellett. Árpád, akit már majdnem “fűszeresebb pályafutásra” szántak gazdái, hirtelen a farm hőseként tündökölt.

Az immár kéthetes kiskecskék, Luca és két nevet nélkülöző fiúgida, gyorsan a farm sztárjaivá váltak. A kicsik érkezése óriási meglepetést okozott – hiszen Árpádot korábban az evésen és a napfürdőzésen kívül semmi sem érdekelte. 

Luca, az egyetlen lány a gidák között, de ez nem akadályozza abban, hogy csínytevésekre tanítsa a fiúkat: igazi rosszcsont!

De, ahogy a mondás tartja, a szerelem útjai kifürkészhetetlenek és Árpádról kiderült, hogy a karám “nagyon diszkrét” Casanovája. 

A kis gidák már most is igazi személyiségek. Luca és a fiúk gyakran használják ugródeszkának a békésen heverésző birkákat, akik mindezt láthatólag nem bánják. Ottjártamkor csak ők hárman nem akartak a  médiafigyelem középpontjába kerülni: minden irányba szétszéledtek, így valódi kihívást jelentett őket lencsevégre kapni. 

Árpád viszont, aki az egész történet főhőse, igazi kameraérzékenynek bizonyult. Szinte minden felvételt képes volt széttrollkodni, mígnem Saci, a farm egyik gazdája, egy ügyes mozdulattal elkapta az egyik csöppséget, így végre nemcsak lefotózhattam, de kézbe is vehettem a kis gidát.

Lehetetlen az örökmozgó gidákat egyszerre lefényképezni, valaki mindig hiányzik a képről.

Végül is Árpád, aki korábban már majdnem elvesztette a helyét a farmon, most a karám hőseként tetszeleg. A kis gidák érkezése bebizonyította, hogy Árpád valóban képes volt eleget tenni a tőle elvártaknak, és így, kétségtelenül megérdemelten maradhat a farmon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában