járványügy somogyban

2021.04.25. 10:00

Internetre költöznek az üzletek a vírus elől

A sikeres webáruház indításának és működtetésének kulisszatitkait osztották meg egy virtuális kerekasztal-beszélgetés keretében a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál nemrégiben. Egyértelmű tendencia, hogy a vásárlók a pandémia elől az online térbe költöztek, ezzel a vásárlási szokások végleg átalakultak.

K. G.

A játékoknak és műszaki cikkeknek korábban is nagy forgalma volt a neten, de ma már sokan a ruhát és a cipőt is a világhálón veszik. A változás egyértelmű nyertesei a webáruházak, webshopok, felértékelődött az online kereskedelem. Sok kereskedő gondolkodik webáruház indításán, de nem tudják, hogyan fogjanak hozzá, illetve a meglévő webshopok nem elég hatékonyak. A vállalkozók ehhez is kaptak információkat a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamaránál. – Ma sokan a nulláról fejlesztenek webáruházat, tapasztalatok nélkül választanak rendszert – mondta Ferge Balázs, keresőoptimalizálási tanácsadó. – Élesedik a verseny, piaci rést kell találni, hogy a somogyi vállalkozók labdába rúghassanak a multik mellett.

– Tudatosan kell stratégiát építeni – mondta Wágnőder Tamás, onlinemarketing-szakember, megjegyezve, hogy ha van is webáruháza egy vállalkozásnak, még rengeteget kell tenni azért, hogy jól működjön. Üzleti tervet kell készíteni, feltérképezni a konkurenciát és pénzügyi és marketingeszközökkel kell támogatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában