Elismerés

2021.12.06. 18:47

A Priváthús lett az év kaposvári munkáltatója

Az idén a Privát Húsfeldolgozó Kft. nyerte el az Év munkáltatója címet címet Kaposváron. A vállalat növelte a dolgozói számát, és két béremelést is végrehajtott ebben az évben. A karácsonyi jutalom rendszerét is körültekintően dolgozták ki, ennek köszönhetően a régióban az egyik legmagasabb jövedelmet biztosítják a hasonló profilú cégek között.

Kovács Gábor

1976-ban írt a Somogyi Hírlap először Ponekker Lászlóról, akit egy országos szakmai verseny után az ország legjobb hentesének kiáltották ki. Ezután 1992-ben került újra az újság lapjaira, amikor családi vállalkozásban Toponáron megalapított tíz dolgozóval egy húsfeldolgozó kisüzemet, majd 1997-ben a Kossuth utcában megnyitotta az első márkaboltját. 2021-ben a covid ellenére sikeres évet zárhatnak, mert 10 százalékos növekedést értek el, és 9,5 milliárd forintos évi árbevételre számíthatnak. Ma már 250 dolgozót foglalkoztatnak, 20 százalékkal többet, mint korábban. Az egykor 200 négyzetméteres üzemcsarnok területét egy zöldmezős beruházással, pályázati lehetőségeket felhasználva 7 ezer négyzetméterre növelték. Az idén a Priváthús nyerte el az év munkáltatója címet Kaposváron.

– Két célt tűztünk ki a hét évvel ezelőtt megalapított munkáltatói díjjal – mondta az elismerés átadásakor Szita Károly polgármester. – Az egyik célunk az volt, hogy mindenki dolgozhasson Kaposváron, ez teljesült, hiszen novemberben csupán 1200 regisztrált álláskereső volt a városban. A másik célkitűzésünk az volt, hogy növekedjenek az átlagbérek, mert a magasabb hozzáadott érték nagyobb bérhányadot eredményez. Ehhez viszont technológiai váltásra van szükség.

[eadvert]

Ponekker László tulajdonos-ügyvezető a történetük legnagyobb sikerének nevezte a most kapott elismerést, amely számára azt példázza, hogy a városvezetésnek fontosak a magyar tulajdonú családi vállalkozások. A cégnek a covid alatt új partnereket kellett keresnie, és a nagy multik felé nyitottak. Jelenleg 180 nagy vevőjük van a 300 féle termékeikre. Angliába vagy Lengyelországba is eljutnak, de a leginkább a hazai piacon találkozhatunk az áruikkal.

Fokozatosan növelték a dolgozók jövedelmét

 

Két részletben növelte a dolgozói bérét a Priváthús, előbb áprilisban majd decemberben hajtottak végre 15-15 százalékos áremelést. Meggyőződésük ugyanis, hogy csak így nyújthatnak az alkalmazottaiknak perspektívát. A karácsonyi jutalom összesen több mint 60 millió forintos terhet rak a cégvezetésre. Aki egy évet dolgozott náluk, 180 ezer forint év végi prémiumban részesül, és erre rakódik rá még a hűségjutalom a cégnél töltött évek száma alapján. A covid nem hátráltatta a termelést, mert a cégnél jelenleg 80 százalékos az átoltottság, bár néhány hónappal ezelőtt még csak a munkások fele vette fel a védőoltást, de a legutóbbi oltottsági akciók sikeresnek bizonyultak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában