Akcióeső

2023.07.01. 21:12

Már elindult az online árfigyelő rendszer

Mától lehet megnézni a kormány által létrehozott oldalon, hogy hol és milyen akciókkal tesznek eleget kötelezettségnek a kereskedők.

Illusztráció

Fotó: Kovács Tibor

A kormány június 1-je óta teszi kötelezővé, hogy a hipermarketek hétről hétre húsz termékféléből egy-egy árut legalább 10 százalékkal olcsóbban áruljanak.

Az üzletek az elmúlt hetekben valóságos árversenyt vívtak, az áruházláncok egymást túllicitálva akcióztak. A kötelező 10 százalék helyett nem ritka az 50 százalékos kedvezmény sem, az akciós termékek száma pedig nem áll meg a húsznál. Vannak üzletek, ahol több száz terméket kínálnak különböző mértékű kedvezménnyel.

Szombattól tovább fokozódik az árverseny, elindul ugyanis az online árfigyelő rendszer, így a vásárlók össze tudják hasonlítani a legnagyobb hipermarketek árait.

Augusztustól pedig a kötelező akciók mértéke emelkedik tovább. A már működő húsz termékcsoportból az eddigi 10 százalék helyett minimum 15 százalékkal kell olcsóbban akciókat hirdetni.

Ezen az oldalon tudod megnézni, hogy milyen akciókat hirdettek az üzletek! 

Forrás: hirado.hu 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában