Szünet

2023.07.03. 08:48

Nagytakarítással, karbantartással vakációznak a gyárak

Napelemrendszer-telepítés, nagytakarítás, gépek, gyártósorok tüzetes felülvizsgálata: több nagy somogyi ipari cégnél a nyáron rövid időre abbahagyják a termelést.

Harsányi M.

Fotó: Lang Robert Kaposvar

– Július utolsó hetében leáll a termelés, akkor tartjuk a tervezett éves karbantartást – mondta Fábián Balázs, a Kaposvári Videoton igazgatója. 
– Részben a villamoshálózatot érinti az átvizsgálás, s a csarnok tetejének állapotát is felmérik a szakemberek. Ennek oka, hogy napelemrendszer telepítését tervezzük Kaposváron, ezért szükséges a munka. Az energetikai fejlesztés értéke százmilliós nagyságrendű. 

A kaposvári gyárnál a fűtésrendszert is korszerűsíteni akarják, a gáz egy részét hőszivattyúval kívánják helyettesíteni. A munkában 20 szakember, villanyszerelő és karbantartó vesz részt. A cég marcali egységében is hasonló időszakban tervezik a karbantartást. 

A kaposvári Fusetch Kft. két telephelyén 370-en dolgoznak, s július harmadik hetében áll a munka, ekkor végzik a gyári nagytakarítást, s a dolgozók szabadságra mennek. Gazdag Viktória HR-vezető azt mondta: a következő szünet december 23-tól január elsejéig tart. 

Horváth Árpád, a Kapos Atlas Kft. ügyvezetője elmondta, az idén nem lesz nyáron leállás náluk. Tavaly december végétől január elejéig ugyanis három hétig nem dolgoztak, s most pótolják a munkát. Folyamatos a termelés, az év végéig van megrendelésük. Hasonlóan döntöttek a nagyatádi Büttner Kft.-nél is, a német és osztrák piacon kívül az utóbbi hónapokban egyre nagyobb mennyiségben szállítanak gép­alkatrészeket a brit piacra. Büttner Tamás ügyvezető kiemelte, cégüknél a karbantartást ütemezetten végzik, a munkatársak nyári szabadságolási terve már májusban elkészült. Az ipari vállalkozás 250 dolgozónak biztosít munkát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában