Türelem

2023.08.19. 14:20

Egy évet még várni kell a Galerius újranyitására

Koszorus Rita

Jövő ősszel nyithat újra régi fényében, új elemekkel a siófoki Galerius fürdő. Várhatóan augusztus végére készülnek el a bővítés ütemtervével, mondta el lapunknak Kósz Ágota, a fürdőt üzemeltető Balaton-parti Kft. ügyvezetője. – A siófoki képviselő-testület jóváhagyása után küldhetjük el a terveket véleményezésre az irányítóhatóságnak, ugyanis a felújításhoz pályázati forrás áll a rendelkezésünkre, tette hozzá az ügyvezető. 
Siófok a Területi- és Településfejlesztési Programból (TOP) nyert támogatást a leromlott állagú fürdő felújítására. A jelenlegi kalkuláció szerint munkálatok 1,5 milliárd forintba kerülnek majd, amelyből 900 millió forintot a pályázat biztosít. A fennmaradó 600 millió forintot saját forrásból kell megteremtenie a városnak. 
– A finanszírozás megszerzéséig lefolytathatjuk a közbeszerezési eljárást, a rekonstrukció a becslések szerint tíz hónapot vesz majd igénybe. A felújítás után a gépészet, az uszodatechnika, valamint az élményfürdő elemek és a szaunavilág is megújul. 
Két évvel ezelőtt számoltunk be róla, hogy a Galerius fürdőt főszezonban zárták be Siófokon miután egy szakértői tanulmány megállapította, hogy az omladozó plafon a fürdőtér használhatatlanná vált. A bezárás előtt is már csak a tanmedence és a szaunavilág működött. A létesítmény bezárása miatt kerülőútra jutott a siófoki gyerekek úszásoktatása is. Tan­uszoda nélkül maradtak, Tabra vagy Enyingre kell utazniuk az úszó gyerekeknek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában