Tavaszi nyitást terveznek

2023.12.29. 15:14

Az önkormányzat tulajdonába kerül a fonyódi sportcsarnok

Koszorus Rita

Korábbi fotó!

Forrás: FonyódMédia

Tavaly június elején adták át az új sportcsarnokot, amelyről hamarosan kiderült, hogy beázik, és egyéb garanciális hibái is akadnak. A szerződések értelmében az önkormányzat a sportcsarnok üzemeltetője, amely a Niké Sportegyesületen keresztül próbálta a hibák garanciális megszüntetését elérni úgy, hogy közben a kivitelező felszámolás alá került - közölte Hidvégi József.

A NIKÉ Sportegyesület 2016-ban nyert 1,2 milliárd forint társaságiadó-támogatást az építkezésre, amelyet a városban oktatóközponttal rendelkező General Electric ajánlott fel. Ezt az állam további 300 millió forinttal egészítette ki, de az "elszállt építkezési árak" miatt a tervek, szerződések módosítására és további forrásokra volt szükség - mondta a városvezető.

Mivel a sportegyesület nem tudott a kivitelezővel dűlőre jutni, az önkormányzat vállalta, hogy az üzemeltetésen túl átveszi a sportcsarnok tulajdonjogát is - amire előbb-utóbb úgyis sor került volna -, továbbá a garanciális jogokat is - tette hozzá. Hozzátette: a közbeszerzés hátránya, hogy megbízhatatlan cégekkel kell szerződést kötni, ha övék a legjobb árajánlat.

A polgármester közölte, a munkák a következő hónapokban befejeződhetnek, mivel a kivitelezőnek volt arra biztosítása. Az önkormányzat készíttetett egy szakértői véleményt, amely alapján egyeztet a felszámolóval, aki nem zárkózott el attól, hogy elvégezze a szükséges munkákat. A beázás miatt a tető felújítására lesz szükség, de belül is vannak még munkák, így a padlót ki kell cserélni, ami felázott. 

A beruházás befejezéséhez az önkormányzatnak is biztosítania kell némi forrást, amiről februárban dönt a képviselő-testület. – A dolgok mai állása szerint Fonyód új sportcsarnoka tavasszal megnyithatja kapuit – mondta Hidvégi József. 

A megnyitásra váró, 2,5 milliárd forintból épült 3720 négyzetméter alapterületű, mobil lelátókkal ellátott fonyódi sportcsarnok közel ezer ember befogadására alkalmas. A tervek szerint kézilabdázók, labdarúgók, floorballozók, testépítők, birkózók és fallabdázók veszik majd először birtokba - mondta a polgármester.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában