Hitel

2023.12.06. 14:39

Tovább nőtt a személyi kölcsönök népszerűsége

Bár a megelőző év azonos időszakához viszonyítva idén jelentősen megugrott a kereslet a szabadon felhasználható személyi kölcsönökre, az OTP Bank tapasztalatai szerint az információhiány, valamint a közkeletű tévhitek még mindig számos esetben megnehezítik a hiteltermék kínálta előnyök teljeskörű kihasználását, a felelős döntéshozatalt.

Sonline.hu

A hitelintézet szakértői 4 pontban összefoglalták a legfontosabb tudnivalókat a konstrukcióról, hogy tisztázzák a félreértéseket, felfrissítsék az igénylés, az elbírálás és a folyósítás módjával, valamint az elérhető hitelösszeggel kapcsolatos ismereteket.A szabadon felhasználható személyi kölcsönök népszerűségének erősödését jelzi, hogy a megelőző év azonos időszakával összevetve megugrott az igénylések száma 2023 első kilenc hónapjában. Az OTP Bank saját statisztikái szerint 2022-höz képest különösen a harmadik negyedévben következett be jelentős, a folyósított hitelek számában 25, összegében pedig ennél is nagyobb, 31 százalékos növekedés, ami egyfajta trendfordulóra is utal. Míg a korábbi években jellemzően a márciustól májusig terjedő időszakban futott fel az igénylések száma, majd júniustól fokozatosan mérséklődni kezdett az érdeklődés, addig idén a csúcspont augusztusra tolódott, és csak szeptemberben indult el a visszaesés. Ugyan a személyi kölcsönök népszerűsége növekedett, azonban még mindig sok a tévhit a szabadon felhasználható hitelekkel kapcsolatban.

4 tévhit, 4 válasz

  1. Az első és talán a leggyakoribb tévhit az, hogy személyi kölcsönként csak kevés pénzt lehet felvenni. Az tény, hogy az akár több tízmilliós lakáshitelekhez képest alacsonyabb az ebben a konstrukcióban a folyósítható összeg, de az OTP Banknál akár 10 millió forintot is igényelhetnek az ügyfelek, ráadásul a pénzt megkötések nélkül, szabadon felhasználhatják.
  2. A második tévhit ahhoz köthető, hogy személyi kölcsönt csak személyesen, a bankfiókokban lehet igényelni. A digitális ügyintézési csatornáit folyamatosan fejlesztő OTP Banknál ezt online, akár otthonról, várakozás nélkül is el lehet intézni. Az ügyfelek egyre nagyobb számban élnek is ezzel a lehetőséggel, a kölcsönszerződések egyharmadát már így kötötték meg. Ha pedig valaki bizonytalannak érzi magát a digitális pénzügyek világában, esetleg személyes tanácsra szorul, bármikor felkereshet egy bankfiókot.
  3. A harmadik tévhit szerint személyi kölcsönt minden esetben csak a számlavezető banknál lehet felvenni. Az OTP Banknál ez nem így van, bármelyik hitelintézet ügyfele igénybe veheti ezt a konstrukciót, ha gyors pénzügyi támogatásra szorul.
  4. A negyedik tévhit a hitelfolyósítás gyorsaságával függ össze. Megesik, hogy egy ügyfélnek a lehető legrövidebb időn belül megoldást kell találnia egy sürgető pénzügyi problémára, és nem tud napokat eltölteni egy kölcsönügylet intézésével. Azt OTP Bank erre is megtalálta a megoldást: kedvező elbírálás esetén az igénylés benyújtásától számított 24 órán belül folyósítja a jóváhagyott összeget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában