Kalapács alatt

2024.01.25. 09:33

Egy fonyódi és két siófoki ingatlant ad el az állam

Három balatoni ingatlant is elárverez az állam. A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. januárban hirdetett meg árverésre egy fonyódi, és két siófoki üdülőt.

Góz Lilla

A befektetők egymilliárd 315 millió forint kikiáltási árról kezdhettek licitálni a Fonyód, Fürdő utca 5. szám alatti, 4352 négyzetméteres egykori balatoni vízirendészeti központra. Az üdülőterületen egy felújított 13 hálószobás és fürdőszobás főépület áll, továbbá található rajta egy nyolcvanas években épült étterem és tizenegy faház. Az árverés január 26-ig tart. 

A siófoki Ezüstparton az Arany János utca és az Erkel Ferenc utca sarkán álló, 6 szobás, 5 fürdőszobás üdülő szaunaházzal és garázzsal is eladó. Hamar újranyitható, az árverési hirdetmény szerint jó műszaki állapotú és a vízparttól alig 200 méterre fekszik. A kikiáltási ára 235 millió forint. 

A másik – rosszabb állapotú – üdülő Siófok Aranypartján, a Balatontól 120-150 méterre, a Beszédes József sétány és a Tamás Áron utca sarkán áll. Az 1970-es években épült, fűtés nélküli, húszszobás, kétszintes épület mellett egy gazdasági épület és egy nyári konyha is van a 2323 négyzetméteres telken. Kikiáltási ára 303 millió forint, és ugyancsak január 25-én zárul rá a licit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában