Vármegyei Időjárás

2023.08.29. 07:40

Jön a felfrissülés! Zivatarok a vármegye területén

A napsütést gyakran zavarják gomolyfelhők, és többfelé várható csapadék: nyugaton eső, zápor, keleten főleg zivatarok. Heves zivatar is lehet. 22 és 35 fok közé csökken a hőmérséklet

Sonline.hu

Fotó: Unger Tamás

Somogy vármegye térségében kedden már a hidegfront válik meghatározóvá a keleti országrészben is. Szerte az országban csökken a hőmérséklet, nyugaton hűvös, az ország legnagyobb részén mérsékelten meleg, változóan, nagyrészt erősen felhős idő várható, szórványosan kialakuló záporokkal, zivatarokkal, foltokban heves zivatarral. Ezzel szemben már csak egészen északkeleten, a Nyírségben marad a kánikula, de már ott is mérséklődik a nagy meleg, és ott döntően napos idő mellett, késő délutántól várhatók zivatarok. Heves zivatar ott is lehet. Jellemzően gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás, de főként délutántól nyugaton tartósan megerősödik az északi szél. Északkeleten is várható szélerősödés nyugati irányból. Éjszaka főként a Duna vonalától keletre kell számítani záporesőkre, valamint zivatarokra, nyugaton számottevő csapadék nem valószínű, ott élénk, erős északias szél fúj.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel 17,
kedd délután 25,
szerda reggel 13 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdán délelőtt erősen felhős, délután már naposabb idő valószínű. Elsősorban keleten kell számítani még záporokra, zivatarokra, nyugatabbra csökken a csapadék esélye. Nyugaton hűvös, keleten kellemesen meleg idő a legvalószínűbb.

- Csütörtökön nagyrészt napos időre van kilátás, de mérsékelt felhősödések lehetnek. Északkeleten elvétve előfordulhat gyenge zápor, esetleg zivatar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!