Vármegyei időjárás

2024.04.22. 08:00

Napos időre lesz ma kilátásunk

Átmenetileg mérséklődik a légmozgás. 12 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Sonline.hu

Fotó: Lang Róbert

Somogy vármegye térségében hétfő reggel, keleten még lehetnek kisebb esők, majd ott is szakadozni kezd a felhőzet. A nap túlnyomó részében változóan, szakadozottan felhős és átmeneti erősebben felhős időszakok és területek váltakoznak. Jelentős mennyiségű eső nem valószínű, de itt-ott kialakulhat futó zápor.
Napközben gyenge, változó irányú légmozgás várható, de estétől megélénkülhet a keleti irányból fújó szél.
Este nagyrészt gyengén felhős égbolt várható, majd éjjel felhősödésre van kilátás. A hajnali órákban, a nyugati határvidéken csapadékmező érheti el, másutt nem valószínű csapadék. Északkeleten várható a leghidegebb hajnalban, az ottani fagyzugokban fagyra is célszerű számítani.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
hétfő reggel 0,
hétfő délután 12,
kedd reggel 5 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Kedden egy ciklon érheti el térségünket. Előreláthatólag felerősödik a K-i irányú szél, illetve nyugat felől beborul, majd szórványos, de helyenként kiadósabb eső is érkezhet. A délutáni időszakban gomolyosabb felhőzetből heves záporok, egy-két zivatargóc is kialakulhat. Délkeleten, délen enyhébb, északnyugaton továbbra is hűvös idő valószínű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!