Kaposvár

2018.05.25. 10:23

Szúrós szag okozott riadalmat az iskolában

Intenzív, szúrós szag miatt ürítették ki a kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskolát péntek reggel. A katasztrófavédelmi mobil labor a gázszolgáltató munkatársaival méréseket végzett az Anna és Fő utca környékén.

Sonline

A Kodály iskolában és a környező utcákban szúrós szagra lettek figyelmesek péntek reggel. Az intézmény igazgatója kérte a tűzoltók segítségét, akiknek utasítására az ötszázkét gyereket a tűzoltók kiérkezéséig az utcára kísérték.

A beavatkozás idejére a diákok a negyvennégy pedagógussal együtt a Fő utcán várakoztak. A tűzoltók átvizsgálták az iskolát, valamint a közelben lévő építkezést, s a szag forrását keresték. Sem a mobil labor, sem a gázszolgáltató szakembereinek műszerei nem mutattak ki gázkoncentrációt.

Miután az iskolát újra átvizsgálták, meggyőződve róla, hogy a hely biztonságos (gázszivárgásra utaló nyomot nem találtak), a gyerekeket visszakísérték a tantermekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában