vádemelés

2018.12.07. 08:44

Társait zsarolta a gyermekotthonban

Rablás és zsarolás, valamint kényszerítés miatt emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki egy gyermekotthonban nemcsak elvette társai ételét, de még arra is kényszerítette őket, hogy imádkozzanak hozzá.

K.G.

Forrás: illusztráció!

Fotó: illusztráció!

A vádlott egy Somogy megyei gyermekotthonban lakott, ahol több társát is heti rendszerességgel arra kényszerítette, hogy az otthonról hozott ételüket adják át neki, és aki nem tett eleget a követelésének, azt veréssel fenyegette meg.

Többször előfordult olyan is, hogy a vádlott a gyengébb fizikumú társaitól kizsarolta, hogy a gyermekotthon közelében lévő élelmiszerboltban különböző élelmiszereket, főként energiaitalt, chipset, illetve üdítőt vásároljanak neki. A vádlott két társát fenyegetéssel arra is rávette, hogy térdeljenek le elé és imádkozzanak hozzá.

Az ügyészség arra tett indítványt, hogy a letartóztatásban lévő és javítóintézetben fogva tartott fiú ellen javítóintézeti nevelést rendeljen el a bíróság azzal, hogy amennyiben a bűncselekmények elkövetését beismeri, a szabadságvesztés hosszát 3 évben határozza meg.

 

Fotónk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában