tűzkárok

2019.03.05. 13:19

23 tűz volt csak hétfőn

Szabadtéri tüzek adták a tűzoltói munka nagy részét Somogyban hétfőn, s az erős szél is nehezítette az egységek munkájukat. Öt esetben kidőlt fák eltávolítását végezték a tűzoltók, egy lakásfelnyitáshoz, valamint három közúti balesethez vonultak a somogyi tűzoltók.

Sonline

19 esetben szabadtéri tüzek oltását végezték önkéntes, önkormányzati és hivatásos tűzoltók. A három legnagyobb kiterjedésű tűz Csurgó külterületén, Lábodnál és Somogyszentpálnál pusztított. Előbbi helyszínen egy 1.5 hektáros csemetés és egy 100 éves gyertyános, tölgyes aljnövényzete égett háromhektáros területen. A nagyatádi, nagykanizsai, zalakarosi hivatásos és berzencei önkéntes tűzoltók kéziszerszámok és gyorsbeavatkozó sugarak segítségével akadályozták meg a tűz továbbterjedését. Lábodnál 10 hektáron égett az erdő aljnövényzete. A tűz lakóingatlanokat is veszélyeztetett. A lábodi és a görgeteg önkéntes tűzoltók is segítették a szigetvári, a kaposvári, a nagykanizsai hivatásos, valamint a böhönyei önkormányzati tűzoltók munkáját.

Somogyszentpálnál 15 hektáron égett a száraz fű, alacsony füves vegetáció. A kiérkező marcali egységek valamint a somogyszentpáli önkéntes tűzoltók szikracsapókkal és puttonyfecskendőkkel dolgoztak a lángok megfékezésén.

Kaposváron egy Berzsenyi utcai lakás erkélyén két fotel kapott lángra, s a tűz átterjedt az ablak műanyag redőnyére, a párkányára. A KÖTÉL Egyesület kiérkezése előtt egy rendőr bejutott a lakásba és megkezdte az oltást. A lángokat a megyeszékhely önkéntesei fojtották el és a kigyulladt anyagoktól megtisztították az erkélyt.

Cserénfa külterületén is mintegy 4 hektáros területen égett az aljnövényzet és megsemmisült egy présház is. A tüzet a kaposvári hivatásos és a szentbalázsi önkéntes tűzoltók oltották el.

Nagyatádon egy fából készül melléképület égett le az éjszaka folyamán, amiben összehordott hulladékot tároltak. A tűz a közeli hétvégi házra nem terjedt át.

Az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 102-es kilométernél kamionnak ütközött egy személyautó. A balesethez Siófokról riasztották a hivatásos tűzoltókat, akik áramtalanították a járműveket. A műszaki mentési munkálatok idejére a sztráda főváros felé vezető oldalának érintett szakaszát teljes szélességében lezárták.

Az éjszaka folyamán egy teherautó borult az oldalára Mesztegnyőnél és teljesen elzárta mindkét forgalmi sávot. A marcali hivatásos tűzoltók a helyszínelés után a rakomány nélküli járművet az autómentővel közösen kerekeire állították. Személyi sérülés nem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában