Vádemelés

2019.07.16. 10:32

Falba épített széfet lovasítottak meg

A Marcali Járási Ügyészség jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal és több közokirat egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat két német férfi és egy magyar nő ellen.

Sonline

A Magyarországon élő 67 éves I. rendű vádlott tudta, hogy a vele munkakapcsolatban álló szintén német állampolgár sértett mikor nincs otthon és azt is, hogy értékeit hol tartja, ezért társával 2018 augusztusában betört a sértett házába.

Az I. és II. rendű vádlottak a sértett széfjét kalapáccsal, vésővel és késsel kivájták a falból és azt később a III. rendű vádlott segítségével a helyszínről gépkocsival egy külföldön tartózkodó ismerősük udvarára vitték, majd flexszel szétvágták és a közelben elásták.

A vádlottak a széfben majdnem 15 millió forintnak megfelelő értékű eurót találtak, amiből csak egy kisebb összeg lett meg.

A II. rendű vádlottal szemben nemzetközi elfogató parancs kibocsátására került sor, ami ez idáig eredményre nem vezetett, tartózkodási helye ismeretlen, valószínűsíthetően Dél-Amerikában tartózkodik. A Marcali Járási Ügyészség határozattal távollévő terheltnek nyilvánította. Az ügyészség a letartóztatásban lévő I. rendű vádlottal és német társával szemben végrehajtandó börtönbüntetést, indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában