ítélet

2020.03.30. 10:31

Négyen verekedtek össze egy kaposvári sörözőben az italozás végeztével

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportos garázdaság és más bűncselekmény miatt emelt vádat négy férfi ellen, akik összeverekedtek egy kaposvári sörözőben, azonban a történteket a kamerafelvétel teljes egészében rögzítette.

Sonline

A vádlottak 2020 januárjában egy belvárosi sörözőben italoztak úgy, hogy a vádlottak közül hárman egy társasághoz tartoztak, míg a negyedik vendég egy fiatalabb férfi volt. A férfiak között eleinte nem volt konfliktus, azonban a zárórához közel a söröző teraszán a nagyobb társasághoz tartozók egyike kötekedni kezdett a fiatalabb férfival, aki az őt ért lökést nem hagyta szó nélkül és visszaütött.

Ebből komolyabb verekedés alakult ki, melynek során a fiatalabb férfi társaságába tartozó, békítő szándékkal fellépő társa is több ütést kapott, illetve a rendbontás során a vádlottak a berendezést sem kímélték, asztalokat és székeket is felborítottak. A verekedést a söröző biztonsági kamerarendszere teljes egészében rögzítette, így megállapítható volt, hogy a három idősebb vádlott csoportosan tanúsított kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartást.

A verekedésben részt vevők egyike sem szenvedett súlyosabb sérülést, könnyű testi sértés miatt pedig nem terjesztettek elő magánindítványt.

Az ügyészség a vádlottak közül a legidősebb, többszörösen büntetett előéletű férfival szemben elzárás, másik két társával szemben pénzbüntetés, míg a legfiatalabb – a csoportos elkövetésben részt nem vevő – garázdaság vétségével vádolt férfival szemben próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában