Minden napra Balaton

2020.07.07. 09:16

Nem sokkal szabadulása után értékeket lopott egy siófoki udvarról

A Siófoki Járási Ügyészség nagyobb értékű lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 37 éves férfit, aki alkalmi lopással nagy értéket kaparintott meg a Balatonnál a nyár elején.

K.G.

Fotó: Illusztráció

A büntetett előéletű vádlott 2020 májusában szabadult a börtönbüntetéséből. Alig három héttel később egyik ismerősével sétált Siófok belvárosában, amikor társa egy telefonhívás miatt lemaradt tőle. A vádlott ekkor felfigyelt egy házra, amelynek a kapuja nyitva volt. Egy hirtelen ötlettől vezérelve bement az udvarra, ahol egy nyitottan hagyott kisteherautó vezetőfülkéjéből ellopott egy értékes mobiltelefont, valamint 200 ezer forint készpénzt a sértett igazolványaival és bankkártyáival együtt.

A tolvaj ezután bevárta a közben mit sem sejtve telefonáló ismerősét, majd közösen továbbmentek a belváros felé. Azonban a siófoki rendőrök egy órával később elfogták a tettest, így a sértett valamennyi értéke megkerült. A vádlottat ezután őrizetbe vették, majd az ügyészség kezdeményezésére a bíróság elrendelte a letartóztatását. A Siófoki Járásbíróság a többszörös visszaesőnek minősülő vádlottat két és fél év fegyházbüntetésre ítélte, és három évre eltiltotta a közügyektől. Az ítélet nem jogerős, mert az ügyészség súlyosításért, míg a védelem enyhítésért fellebbezett.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában