gáz volt

2021.05.28. 09:19

Visszatekert órával lopott kétmillió forintnyi gázt egy siófoki férfi

Egy 66 éves siófoki férfi rendszeres időközönként visszatekert fogyasztásmérővel éveken keresztül lopta a földgázt a háza fűtéséhez, állítja a Kaposvári Járási Ügyészség.

K.G.

Nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emeltek vádat a nyugdíjas ellen, aki még 2011-ben megbízott egy férfit azzal, hogy a siófoki ingatlanján felszerelt földgáz fogyasztásmérő számláló szerkezetét állítsa vissza, hogy a számláló a valós fogyasztásnál kevesebbet mutasson. A vádlott által megbízott ismeretlen férfi ezután 2011 és 2019 évek között a földgázórát rendszeresen visszatekerte. A fogyasztásmérőn elhelyezett hitelesítő fémzárat, valamint a hitelesítő lenyomatot eltávolította, majd egy másik plombát és hitelesítő lenyomatot helyezett el mérőn azt a látszatot keltve, mintha azt a gázszolgáltató munkatársa jogszerűen cserélte volna.

A vizsgálat szerint a férfi nyolc év alatt több mint 14 ezer köbméter földgázt lopott el 1,7 millió forintot meghaladó értékben. A vádlottat végül az buktatta le, hogy a szolgáltató munkatársait nem engedte be az ingatlanára, akik ezután a siófoki rendőrökkel tértek vissza, és megállapították, hogy a mérőszerkezetet engedély nélkül átalakították. A férfi az eljárásban együttműködött a nyomozó hatósággal, és 1,4 millió forintot megtérített a sértett gázszolgáltatónak. Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfi ellen felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, valamint azt, hogy fizesse meg a kár fennmaradó részét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában