Rács mögött a kegyetlenkedő

2022.12.16. 10:53

Dárdával szúrta le a kutyát, mert ételt vett el az asztaláról

Korábban állatkínzás vétsége és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség, két férfi ellen. A napokban hozott döntést a Kaposvári Járásbíróság.

Itt ölte le a kecskét a kegyetlen férfi.

Forrás: Ügyészség

A vád lényege szerint a kaposvári vádlott 2018 októberében Makó környékén egyik ismerőse kutyáját egy fokossal úgy fültövön vágta, hogy kicsordult az állat vére.

A férfi továbbá 2018 decemberében Kaposvár kertvárosi részén saját kutyáját egy dárdával azért szúrta le, mert az eb az engedélye nélkül vett el ételt az asztalról. A kutya elpusztult a bántalmazás következtében. 

Egy másik esetről a Sonline is beszámolt, amikor a terhelt 2020 novemberében a hajnali órákban egy kaposvári állatmenhelyre behatolva, bosszúból levágta egy kecske fejét és a fejet magával vitte.

A vádiratban foglaltak szerint a férfi korábbi élettársának több mint 850 ezer forintját és az iratait lopta el, továbbá a sértettnek jelentős érdeksérelmet is okozott, amikor orvosi kezelésére vonatkozó dokumentumokat osztott meg egy internetes oldalon.

A vádlott 2020 novemberében történt letartóztatását követően a többszörösen büntetett előéletű társával együtt vezetőként léptek fel zárkájukban a többi fogvatartottal szemben. A terheltek közül az idősebb férfi a sértetteket – egyéb leckéztetések mellett - arra kényszerítette, hogy eltűrjék, amint ruháik közül a neki tetsző darabokat, valamint élelmüket elveszi, továbbá vásároltatott magának, és mivel az egyik sértett azt közölte vele, hogy nincs már több pénze, egy pengével a vádlottak megvágták a sértett alkarját.

Az ügyészség vádiratával egyezően a Kaposvári Járásbíróság a visszaeső kaposvári vádlottat 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, többszörös visszaeső társa 11 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást kapott. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, azonban a döntés ellen a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, ezért az nem jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában