Öreglak

2023.07.25. 14:06

Kidöntötte a kandelábereket a volt polgármester

Különös rongálási ügy foglalkoztatta a falu közvéleményét, és a napokban kiderült, hogy ki volt a tettes, de a leleplezés meglepetést okozott mindenkinek.

Kovács Gábor László

Az előzményekhez tartozik, hogy az utóbbi években egy sétányt újítottak fel a településen. Kovács Károly polgármester 2019 óta vezeti Öreglakot, és fejleszteni akart. A Park utcából nyíló úton egy sétányt alakítottak ki, térköveket raktak le. Földkábelekkel 80 centi magas kandelábereket helyeztek el, hogy az állólámpák megvilágítsák az utat, és az öreglakiak ne sötétben menjenek a temetőbe. A hely jellegzetessége, hogy a temetőn keresztül lehet megközelíteni más útszakaszokat is, és egy cég telephelye is van a közelben.

Az elmúlt hetekben többször tapasztalták, hogy kitörtek az állólámpák, a polgármester eleinte arra gyanakodott, hogy talán gyerekek mentek neki biciklivel. A rongálások azonban nem hagyták nyugodni Kovács Károlyt, aki megbeszélte a cég vezetőjével, hogy megpróbálják leleplezni a tettest. A cégvezető vasárnap a tetőről hőkamerával pásztázta a környéket, a saját tulajdonára is figyelt, mert korábban építési anyagot emeltek el tőle. Hamarosan egy kutyát sétáltató férfi tűnt fel a képeken, aki állólámpákat döntött meg. A vállalkozó hívta a polgármestert azzal, hogy az illető „recsegtetve nyomja ki a kandelábereket”. A polgármester kerékpárra pattant, és utolérte a hazafelé tartó gyanúsítottat. Felelősségre vonta, és ekkor kiderült, hogy az előző polgármester volt a járókelő. Elődje rövid beszélgetés után nem tagadta, hogy mi történt. 

Kovács Károly azt állította, hogy az előző polgármester azt a sérelmét akarta megtorolni, hogy 2019-ben a háromhavi végkielégítése mellé a képviselő-testület nem szavazott meg neki még kéthavi fizetését, holott erről is volt javaslat. A volt polgármester nem akart újraindulni a 2019-es választásokon. 

A jelenlegi polgármester kihívta a rendőröket, és feljelentést tett, és úgy tudja, hogy az ügyben rongálás gyanújával indítottak nyomozást. Telefonon utolértük Öreglak volt polgármesterét, aki azon kívül nem akart többet nyilatkozni az ügyről, hogy megerősítette, valóban megtörtént az eset, amit sajnál. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában