Tűz

2023.12.25. 09:53

A tűzoltók is megkezdték az ünnepi rohamot: egymást érték a riasztások szenteste

196 tűzoltói beavatkozásra volt szükség országszerte Szentestén.

Sonline.hu

Fotónk illusztráció! A képen egy fát döntött ki egy kamion Makó és Csanádalberti között

Több tűzhöz és közlekedési balesethez riasztották országszerte a tűzoltókat december 24-én. 29 esetben tűzhöz. 22 épület gyulladt ki, 167 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Szén-monoxid miatt hívták a tűzoltókat Kaposváron, Szentbalázson, Szolnokon, Budapest XI., XIX. és XXII. kerületében, Kutason és Pécsett. A mérgező gáz miatt heten kerültek kórházba. 

Balatonfűzfőn pedig egy őz szorult a kerítésbe, a tűzoltók feszítővágóval szabadították ki, majd biztonságos helyre vitték és szabadon engedték. 

Több olyan közlekedési baleset is történt, ahol szükség volt a tűzoltók beavatkozására. Az M3-as autópályán hajnali háromkor egy személyautó utolért egy trélert vontató kisbuszt. A személyautó részben a tréler alá szorult, a tűzoltók egy órán keresztül dolgoztak, hogy szét tudják választani a járműveket.

Kecskeméten reggel fél hatkor személyautó és teherautó ütközött. A személygépkocsiba beszorult sofőrt feszítővágóval szabadították ki a tűzoltók. Ezek mellett kidőlt fák, letört faágak, elárasztott pincék, garázsok, udvarokba, házakba betört víz miatt hívták a tűzoltókat.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtó szóvivője elmondta, hogy  Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel. Riasztást követően százhúsz másodpercen belül elindulnak oda, ahol baj van. Egy kis odafigyeléssel elkerülhetjük, hogy velük kelljen karácsonyozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában