Vádemelés

2024.03.19. 09:09

Valósággal letolta a mopedautót az útról, maradandó sérülése lett a sofőrnek

Maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádol a Kaposvári Járási Ügyészség egy paksi férfit, aki figyelmetlenül vezette a teherautóját, és súlyos kimenetelű balesetet okozott.

Kovács Gábor László

Fotó: Magyarország Ügyészsége

2023 februárjában a 65-ös számú főúton Ságvár felől Siófok felé közlekedett az általa vezetett tehergépkocsival, előtte egy személygépkocsi, az előtt pedig a sértett által vezetett, biztonsági övvel nem felszerelt, három kerekű mopedautó haladt.
Vezetés közben maga mellé pillantott, majd felnézett, és akkor vette csak észre az előtte haladó mopedautót, amint az addig közöttük haladó személyautó éppen megelőzött. A vádlott látta azt is, hogy a sértett mopedautója mögött a követési távolsága vészesen fogy, ezért a teherautót intenzíven fékezni kezdte, azonban nekiütközött a mopedautó hátuljának. A moped a vízelvezető árokba csapódott, a tetején többször átfordult, majd végül az árokban a kerekein állt meg. 
A balesetben a moped vezetője súlyos, többszörös csonttöréssel járó sérüléseket szenvedett, amelyek maradandó fogyatékossággal gyógyultak. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a teherautó sofőrje ellen felfüggesztett fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában