Klímanap

2017.09.28. 20:11

Belépők a jövőbe: a fiatalok menthetik meg a környezetet

A Vigasságok terén hat interaktív standnál „válthattak jegyet a jövőbe” csütörtökön a kaposvári fiatalok, s versenghettek a gyermekcsoportok, a környezetvédelem különböző területeiről játékosan tájékozódva.

Turbéki Bernadett

Komposztálhattak, megismerhették Somogy megye élővilágát, a közlekedés különböző formáinak hatását a környezetre, és egy röpke időre tudatos vásárlóvá válhattak. A gyerekeknek leginkább a „bevásárlás” volt kedvükre, talán azért, mert végre minden terméket megfoghattak, alaposan megnézhettek. Olyan áruk kerültek a kicsik kosarába, amelyek csomagolása újrahasznosított papírból, illetve könnyen lebomló anyagból készült, magyar termék címkével ellátottak, tartósítószer-mentesek, nagyobb kiszerelésűek, és helyi termelésből származnak, mint az az alma, amelyre meghívták őket a rendezvény szervezői. – A legjobban a boltos feladat tetszett. Csokit, mosószert, ásványvizet kellett vásárolni előre megadott lista alapján – mesélte Kovács Júlia, aki a Nemzetőr sori óvodából érkezett a rendezvényre. Ez a feladat a fiúk körében is nagy népszerűségnek örvendett.

– Sokat vásárolok anyukámmal és az unokatestvéreimmel. Nem ismertem minden terméket, de most már tudom, mit jó megvenni – mesélte élményeit Parrag Ádám, aki a Petőfi utcai óvodába jár. Náluk az oviban is környezettudatosságra nevelik őket.

– Folyamatosan foglalkozunk a témával – mondta Pálné Szabó Marianna óvónő. – Az óvodában szelektíven gyűjtjük a hulladékot, és komposztálunk is, s némelyik csoportunkban növény- és állatgondozás is folyik: halakat és hörcsögöt, tengerimalacot fogadhatnak kedvenccé a gyerekek.

A klímanap programjai versenyzésre is lehetőséget adtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában