NAV

2017.11.02. 12:42

Ügyfélkapu-nyitással segítik az adózókat

A nyitvatartási időben, illetve azon kívül egyeztetett időpontban és helyszínen, így a munkahelyeken és iskolákban is várják azokat az adózókat, akik még nem rendelkeznek ügyfélkapuval.

Harsányi Miklós

A Nemzeti Adó és Vámhivatal somogyi munkatársai legutóbb a Kométa dolgozói, a csurgói Kolping Nagyváthy János gimnázium és szakgimnázium, a kaposvári Munkácsy gimnázium tanulói, illetve kaposvári éttermek alkalmazottainak nyitottak ügyfélkaput. Poszovácz Gabriella, a NAV sajtóreferense közölte: az ügyfelek a regisztráción kívül megváltoztathatták esetlegesen elfelejtett jelszavukat valamint a NAV munkatársait kérdezhették az ügyfélkapu használatáról.

– Az ügyfélkapu nyitás ingyenes, csak pár percet vesz igénybe – tudtuk meg. – Az adózó személyes adatain kívül csak egy aktív e-mail címet kell megadni.

A sajtóreferens az ügyfélkapu használatának előnyei kapcsán arra hívta fel a figyelmet: nem kell sorban állni és a nyitvatartási időhöz igazodni, ha valaki bevallását, nyomtatványát szeretné benyújtani vagy igazolást kér, folyamatosan nyomon követhető az adószámla egyenlege, s ellenőrizhető a munkáltatói bejelentés is. A NAV a szervezett ügyfélkapu-nyitást megyénk egész területén biztosítja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában