megyei időjárás

2017.12.04. 07:00

Mínuszokat hozott a reggel Somogy megyébe

Feltámad a nyugatias szél, s a felhőzet időről-időre elvékonyodik. Szitáló havas eső, hószállingózás bármikor előfordulhat.

Sonline

– Hétfőn időnként felélénkülő nyugatias szél mellett többnyire összefüggő felhőzet borítja az eget, de időről-időre elvékonyodhat a felhőtakaró Somogy megyében – írta előrejelzésében az eumet.hu. – Szitáló havas eső, hószállingózás bármikor előfordulhat, tartósabb, intenzívebb csapadékra a késő esti, éjszakai órákban van esély. A halmazállapot továbbra is vegyesnek, váltakozónak ígérkezik.

A várható hőmérsékleti átlag

  • hétfő reggel -3 fok
  • hétfő délután +3 fok
  • kedd reggel 0 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Kedd délelőtt csökken a felhőzet, előbújhat átmenetileg a nap is, de szürke ködfoltok is maradhatnak. Délután előreláthatólag ismét beborul, eső sem kizárt, majd éjjel csökken a felhőzet. Szerdán és csütörtökön jelentősebb enyhülés a legvalószínűbb, fokozódó ködképződéssel. A magas szintű felhőzet ugyan csökken, de megnő az esélye a tartós ködnek. A nap folyamán ritkuló ködfelhőzet foltokban feloszlik és kisüthet a nap.

    Csütörtökön várható több napsütés. Kis távolságon belül nagy hőmérséklet különbségek adódhatnak. Ködben fagypont körül marad, napsütésben gyorsan emelkedik a hőmérséklet. Pénteken és szombaton egy mediterrán eredetű ciklon érheti el ismét az országot, és okozhat időszakos esőzést.

    Orvosmeteorológia

    Hétfőn fronthatás már nem terheli szervezetünket, ám a többfelé szeles időben fejfájás, migrén, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. Ingerültebbek, feszültebbek lehetünk, éjjel alvászavarok jelentkezhetnek. A még borongós időben lehangoltak, dekoncentráltak lehetünk, romlik hő- és komfortérzetünk. Öltözzünk melegen, rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély! Immunrendszerünk erősítése érdekében növeljük a C-vitamin bevitelt, valamint táplálkozzunk vitamindúsan! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Hétfőn több helyen várható csapadék, eleinte hó formájában, majd nyugaton, északnyugaton már egyre inkább eső, havas eső lehet jellemző, mely csúszós, latyakos, helyenként hókásás, havas utakat eredményezhet. Foltokban pára, köd csökkentheti a reggeli órákban a látástávolságot. Többfelé élénk, erős nyugati-délnyugati széllökések csökkenthetik a járművek menetstabilitását. A téliesre forduló közlekedési körülmények miatt vezessünk nagyon óvatosan, körültekintően! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában