Győzelem

2017.12.19. 17:30

Üzenet a környezet védelméért a Berzsenyisektől

Olyan világban szeretnénk élni, ahol nem palackból kell szívni a tiszta levegőt, ihatok a csapból, fürödhetek a tiszta Balatonba – csak néhány üzenet a Berzsenyi iskolásoktól.

Góz Lilla

78 iskola közül a második helyezést érték el a az Italos Karton Egyesülés pályázatán. Egy kisfilmet készítettek el, amely a környezetvédelemre hívta fel a figyelmet.

Az iskola nyüzsgést és a fényárban úszó karácsonyfát fotózzák a berzsenyis nyolcadikosok. Amikor csak tehetik, előkapják telefonjukat és felvételeket készítenek. A két fiú a közelmúltban készített egy filmet, amely a környezetvédelem fontosságáról szólt. Békefi Benjamin, az egyik alkotó nyolcadikos diák elmondta:az volt a céljuk, hogy felhívják a figyelmet a környezet védelmére.

– A jövőben ebben a gyönyörű környezetben szeretnénk élni, fontos számunkra a jövőbeli családunk és gyermekeink például, hogy fürödhessenek a Balatonba, ahogy a filmben is elhangzott – tette hozzá.

Egyedül az orosházi iskola előzött meg minket, de nagyon örülünk a második helyezéshez, sok tapasztalatot szerettünk, nagy öröm volt az alkotás – mondta el Novák Martin, a kisfilm másik alkotója.

Felkészítő tanáruk, Tilk Csilla és iskolájuk nagyon büszke rájuk.

– 78 iskolából lettünk másodikak, sok középiskola volt, általános iskola nagyon kevés, Somogyból, Kaposvárról rajtunk kívül a Kodály iskola szerepelt még. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert ez egy hét alatt rakták össze – tette hozzá Tilk Csilla.

Az Italos Karton Egyesülés pályázatára mindössze egy hetük volt a fiataloknak. Forgattak telefonjukkal és kis akciókamerájukkal a parkban és az iskolában. A kisfilmben társaik is megszólaltak, ők is próbálták felhívni a bolygó védelmére a figyelmet. A fiatalok most iskolájuk bemutatkozó filmjén dolgoznak, amelyet a honlapra készítenek és a tervek szerint jövőre médiaszakkör indul a Berzsenyiben. Továbbá várják azt a hat robotot, amelyet egy másik pályázaton nyertek három hónapra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában